Crònica de l'actuació del XVè Aniversari dels Xerrics d'Olot

El passat diumenge 6 de maig, els Xerrics d'Olot van realitzar l'actuació dels XV anys de la colla castellera de la Garrotxa.

L'actuació era esperada per molts, una ocasió de nervis, cel·lebració i amb moltes ganes de demostrar tot l'esforç invertit en cada assaig.

Juntament amb els amfitrions varen actuar els Nyerros de la Plana i la Colla Jove de Barcelona.

Per començar la diada, van caminar un bonic pilar de quatre per la plaça, que donava l'entrada a una tarda que prometia molt.

Com a primer castell els Xerrics d'Olot van optar per una opció difícil però relativament estable, el 3d7. Aquest castell, descarregat per primer cop al 2013, ha estat una fita més dels Xerrics i marca un avançament important per la colla.

El segon castell va ser un intent de 4d7, aquest, tot i ser el tercer de la bona temporada que estan passant els Xerrics no va pujar de manera massa consolidada així que es va optar per tirar avall.

Tot i això, malgrat el petit dubte i tremolor del principi, es va poder solucionar i es va completar de manera bonica en el seguent intent.

En l'última ronda es va aprofitar per fer un castell gran i ample amb una pinya bondadosa i un tronc més nou, el 5d6. Un castell que també s'ha completat en nombroses ocasions des de principis de febrer i s'aguanta la mar de bé!

Finalment, el pilar de 5 va ser la construcció que va cloure la diada. Un pilar més mogudet del normal però igual de segur que sempre, descarregat amb força, equilibri, valor i molt de seny.

La tarda va resultar molt exitosa per part de les tres colles. Després van poder anar al pavelló firal a gaudir d'un bon sopar, concert del grup Sra. Karma, dj Sweet Dreams i moltes sorpreses; una d'elles... la bufada d'espelmes per part dels cap de colles i presidents que han fet possibles aquests 15 anys de vida Xerrica.

En resum, un dia importantíssim per una colla petita, que mirava enrere i recordava els bons i mals moments, els esforços i les recompenses, els intents i els castells... Tot i això, en un any tant important com el que és ara toca centrar-se en mirar endavant, i en "créixer com a colla per mirar amunt".




A més a més, aquest cap de setmana Olot acollirà la VI trobada de colles gironines, una actuació on totes les colles del nord s'uniran, faran pinya i el més important demostraran tot el que poden fer.  Tota la informació la trobaràs en el següent link: VI Trobada de Colles Gironines Olot

Per veure les fotografies del passat 6 de Maig realitzades per la Tali Masferrer Gil dóna click al link:  Vés aquí

Comentaris