Com es desenvoluparà la VI Trobada Castellera de Colles Gironines?


Diumenge 21 de maig, a les 11:00.
(Les colles s'aplegaran a les 10:30)
A la Plaça Major d’Olot


Colles participants:

Colla Castellera de Figueres
Vailets de l'Empordà
Colla Castellera Minyons de Santa Cristina
Colla Castellera Esperxats de l'Estany
Castellers de les Gavarres
Marrecs de Salt
Xerrics d'Olot

La Trobada Castellera de Colles Gironines, que enguany ja arriba a la sisena edició, ha vist augmentar de forma considerable les colles participants, amb la creació de quatre colles els darrers cinc/sis anys.

Les set colles de comarques gironines es trobaran a plaça per realitzar una esplèndida Diada on es podrà gaudir d’un gran ventall de castells, petits, grans, en solitari, o bé de forma simultània.

Aquesta Diada, en ésser diferent en el nombre de colles habituals que es troben en una actuació habitual, disposarà d’un format també una mica adaptat per tal d’agilitzar la jornada, i que farà que en alguns moments es pugui gaudir de més d’un castell alçant-se alhora. La temporada castellera coincideix amb els anys naturals, i la majoria de colles realitzen un descans a principis i a final d’any, així com al període estiuenc. Tot i ser una actuació del que podríem dir finals del primer terç de la temporada, en ella, hi haurà diverses colles que hi podran dur els seus castells límit. S’hi podran veure castells de vuit, tota la gamma de castells de set, així com també de sis. 

A la finalització de la Diada Castellera les colles es reuniran per fer un dinar de germanor amb un comiat festiu.



Comentaris