RESUM 2021



ON HEM ESTAT AQUEST ANY? QUÉ HEM FET ELS XERRICS?


Des de l'inici de la pandèmia, els castells han estat una activitat complicada pel que fa a la falta de distància interpersonal dins les pinyes i en general en tota l'activitat.
Els castells han estat l'última activitat cultural en posar-se en marxa, els Xerrics en concret, hem estat parats des de l'inici de la pandèmia fins al 28 de Maig de 2021. L'únic que hem fet ha estat un acte simbòlic per a recordar el nostre aniversari, el dia que fèiem 19 anys, vam anar tots vestits de xerrics a l’església de Sant Esteve per a fer-nos una foto tots junts.

Aquell divendres ens vam posar en marxa, vam tornar a iniciar els assajos amb molta il·lusió i mesures higièniques per a intentar frenar el virus. Vam iniciar els assajos amb mascareta, gel hidroalcohòlic, fent registres de temperatura i amb la limitació d'aforament corresponent, fent dos grups de màxim 25 persones. Tot això per anar recuperant sensacions, agafar força i treure'ns aquestes ganes de fer castells que teníem tots. Però això va durar poc... Lamentablement el 15 de Juliol de 2021 es van haver de cancel·lar els assajos degut a l'augment de casos de Covid i de les noves restriccions que hi havia en aquell moment.

A l'Agost, però, amb l’objectiu de tornar a les places per Festes del Tura, es van reiniciar els assajos, però aquest cop a la fresca, davant de St. Esteve, on seguíem amb les mascaretes, el gel hidroalcohòlic, el registre de temperatures, però aquest cop tots junts a l'exterior.

Just abans de Festes del Tura, durant l'últim assaig vam donar camises als nous castellers, aquells que per culpa del tancament per la pandèmia no es van poder donar des del 2019, a més també vam aprofitar per a donar dues de les tres camises per a petits castellers que han nascut a la colla duran aquests anys. Ja estem preparats per a iniciar la FESTA MAJOR!

Aquest 2021, les Festes del Tura són una mica diferents, però les vam gaudir de valent! Vam començar amb la ofrena a la Verge del Tura, que aquest any la van fer les castelleres més petites de la colla, la Chloe i la Tura. 

El nostre primer acte amb públic va ser a la Plaça Major amb el seguici i l'associació Pim Pam Pum Foc d'Olot, vam tornar a les places, vam fer un pilar amb pinya, el primer després de any i mig, moltes gràcies a tots que vau ser presents aquell dia tant important per a nosaltres. L'emoció i l'orgull de poder-ho fer va passar per damunt de la mandra a fer test d'antígens i l'ús de la mascareta i totes les mesures higièniques necessàries.

L'endemà vam participar en un altre acte, vam realitzar un pilar d'agraïment als sanitaris durant tot el que portem de pandèmia sota el lema: GRÀCIES A VOSALTRES SOM AQUÍ. Aquest pilar va ser molt especial, ja que el volíem fer a l'hospital però per horaris i logística no vam poder-hi anar, però tota la pinya i l'enxaneta ens vam vestir amb els "pijames" que porten els sanitaris a Olot. Des d'aquí tornem a agrair a tota aquella gent que ha estat al servei de les persones i que han treballat moltíssimes hores, moltes vegades en condicions pèssimes durant aquests mesos tant durs.

Passada la Festa Major, l'aforament dels assajos va passar a ser de 160 persones, pel que vam continuar assajant per a poder continuar actuant a les places. Amb l'inici de les escoles, aquest any també hem iniciat un projecte en que hem realitzat tallers a les escoles de la Garrotxa, explicant qui son, que fem i quins son els valors castellers, a més de fer un petit tastet a la mainada.

Per finalitzar l'any, vam realitzar un pilar a les festes de St. Miquel durant la presentació dels Hereus i Pubilles de Catalunya, també havíem de fer alguna cosa per Sant Lluc, en que vam realitzar una petita actuació a la Plaça del Mig en la que vam aixecar la nostra aleta 1500, i finalment va arribar el castell del 2021, a la Trobada de Colles del Nord que es va celebrar a Figueres a finals de Novembre on vam sortir amb pd4, en ronda de castells un id3d6 que vam repetir i vam aconseguir el nostre 3d6 de la temporada, i per finalitzar un pd4 i pilars de 3 nets de mainada. Els Xerrics d'Olot portem 20 anys fent l'aleta i portant castells a plaça cada temporada!!

Us animem a seguir-nos i veure tot el que fem a les nostres xarxes socials, estem a instagram (@xerricsolot), a Facebook (Xerrics d'Olot) i a Twitter (@XerricsOlot).

Continuem aquest 2022!! SALUT I CASTELLS!!

Comentaris