Diada del Bateig Xerric

Joana Garreta (Olot).- Faltaven cinc minuts per començar la diada. Cinc minuts i es posà a ploure. Així doncs, tots els castellers a plaça presents desfilaren sota la pluja cap al local. Allà es van trobar les tres colles i mentre els castellers s’estaven enfaixant i es preparaven per afrontar una diada sota teulada, va sortir el sol. És per això que les colles es van situar a la placeta de davant el local i va començar la diada.
El millor castell de la jornada, el tres de set, es va poder veure de la mà dels amfitrions, que van començar la diada apuntant amunt a la primera actuació a casa d’aquesta temporada. En la primera ronda es va poder observar, també, un tres de sis de Vailets de l’Empordà. Tant Matossers com Vailets, però, van anotar dos intents desmuntats. Els empordanesos es van quedar amb les ganes de carregar la torre de sis, mentre  els molinencs ho feren amb el tres de sis.



En segona ronda, Matossers enfilava el seu primer castell de la  diada, una torre de sis, mentre que vailets optava per eixamplar el castell anterior i descarregar un quatre de sis. Per la seva banda, els olotins van acabar la ronda amb dos intents desmuntats del quatre de set, trencant la seva esperança de portar dos castells de set a la diada del seu setzè aniversari.
L’última ronda va deixar als molinencs amb les ganes de carregar un segon castell a Olot amb un intent desmuntat de tres de sis amb agulla, mentre que Xerrics aprofitava la ronda per culminar una actuació amb tres castells, portant el tres de sis amb agulla i la torre de sis, castell que també va descarregar Vailets en la mateixa ronda.
El pilar més alt de la diada va ser al final de l’actuació per part de Matossers, que van descarregar el pilar de cinc. A l’inici de l’actuació totes les colles van fer un pilar de quatre, i en acabar, i després del pilar de Matossers, l’actuació es va tancar amb quatre pilars de quatre simultanis, dos per part de Xerrics i un per part de cadascuna de les altres colles.
Una gran diada no pot finalitzar, però, sense un àpat amb les colles. Una bona manera d’acabar de compartir una fantàstica jornada castellera.



Fotografies: Sheila Hardie

Comentaris