CRÒNICA DE L'ACTUACIÓ A PORTBOU

El diumenge 17 de Juny, els Xerrics d'Olot es van desplaçar fins a Portbou per actuar conjuntament amb els Vailets de l'Empordà i una petita delegació dels Encantats de Begues en motiu de la Diada de la Cultura Catalana.

La diada va començar amb un modest pilar de quatre, novell però segur amb molta il·lusió per iniciar l'actuació castellera.


El primer castell que la colla va decidir portar va ser el 5d6, un castell que els olotins porten rodant molts cops a plaça aquesta temporada i que té uns bons plans de futur.


El segon castell va ser la torre de sis, aquesta construcció malgrat no és molt freqüent en el repartori de les actuacions, els castellers garrotxins la practiquen en tots els assajos amb moltes noves peces i sovint provant-la d'un pis superior.


Finalment, l'últim castell va ser el 4d6 amb agulla, una construcció que els Xerrics també porten bastant per mà i que pels individus que portaven a la plaça era un bon assoliment.



L'últim pilar de despedida va ser el pilar de 5, portat a plaça molts cops i estable com sempre.

Per cloure l'actuació, els castellers de les diferents colles es van unir per aixecar un 3d6 de germanor, amb membres dels Vailets de l'Empordà, els Encantats de Begues i els Xerrics d'Olot.

En general, una actuació molt bona, modesta i satisfactòria per encarar el gran tram del Juliol.

Comentaris