Crònica de l'actuació de Sant Jordi; 2 castells de set per la diada!

El passat diumenge 23 d'Abril els Xerrics d'Olot, conjuntament amb els Castellers de Caldes i els Castellers de Sant Feliu de Llobregat, van realitzar una molt bona actuació en motiu de la diada de Sant Jordi.

L'actuació de Sant Jordi és tradicional i coneguda pels castellers d'Olot, i en general per totes les colles, tot i això, des fa poquets anys, aquest actuació ha deixat de ser simbòlica per ser una actuació rellevant que encamina la colla per la resta de la temporada.

Com les últimes actuacions, aquesta no han canviat. Ja fa dos actuacions que estan portant molt bons castells, i aquesta també!

L'actuació va començar a les 12:30h a la plaça Rector Ferrer d'Olot, amb una ronda de pilars conjunts amb la resta de les colles. En el cas dels Xerrics d'Olot, es va portar un pilanet novell, amb una enxaneta i un segon no massa habitual però també molt segur.


Com a primer castell, es va tirar el repte més important de la diada, el 3d7. Aquest castell és un dels límits de la colla, i era el primer de la temporada.. tot i això, aquest fet no els va parar. Es va realitzar sense cap problema demostrant les hores d'assaig que portava a darrere i la seguretat i confiança que comença a agafar la colla en territorri de sets.

El segon castell ja s'havia realitzat fora de casa, justament a Castelló d'Empúries, dos setmanes abans. Estant a casa, amb una bona pinya, es va descarregar el 4d7, que malgrat una lleu deformació no va resultar massa complicat. Un fet d'aquest castell és un rodatge de castellers no tant habitual... fet que dóna a pensar en alguna sorpresa més endavant en la temporada.


Finalment, els Castellers de la Garrotxa van fer el 5d6, castell comú en aquesta temporada i molt solvent a l'hora de portar castellers novells i proporcionar seguretat i tècnica.


Com a últim pilar, van descarregar el pd5 de la temporada, quiet, bonic i molt rialler!


Per despedir la bona diada, el públic acollidor i els castellers en si, van realitzar 3pd3 que de ben segur adquiriran experiència per pujar un pis més.

Per part dels castellers de la Garrotxa volen agraïr les colles per la participació en la pinya i esperen tornar-se a trobar pròximament!

Tot i això, no toca relaxar-se, arriba un mes emocionant amb diades importants, i això tot just ha començat.... tots a ASSAIG!

Resum de la diada:
- Castellers de Caldes: 2pd4, 4d6a, id2d6, 2d6, 3d6, pd5
- Castellers de Sant Feliu de Llobregat: pd4, id3d7,  4d6, 3d7c, 3d6a , p4





Comentaris