Crònica de la primera actuació de la temporada 2017

El passat dissabte 25 de Març els Xerrics d'Olot es van desplaçar a Cerdanyola del Vallès per realitzar la seva primera actuació de la temporada. 

L'actuació era amb els castellers de Gavà i els amfitrions, els Castellers de Cerdanyola que celebraven la seva diada del local. 

El tret de sortida de l'actuació va ser un pilar de 4 molt bonic, quiet i novell, on s'estrenava un nou enxaneta que de ben segur tindrà un llarg camí a la colla, felicitats! 



Com a primer castell, es va optar per un castell segur, amb marge de canvis en el tronc i en el pom de dalt, un 3d6. Aquest castell, és una construcció freqüent pels Xerrics d'Olot, que les passades temporades porta tant assegurat que sovint (i en diades importants) aixequen un pis més, per començar a temptejar el terreny de les colles de set. 
Tot i ser un castell de 6, molt treballat i assegurat, era un castell amb posicions noves per molts castellers, és per aquesta raó que els Xerrics no es van relaxar i van concentrar-se al màxim perquè fos, com sempre ha estat, una construcció molt assequible per ells. Felicitats als respectius castellers que es van estrenar, tant en posicions, com en la colla, en aquest castell. 



El majestuós 5d6 va estar el castell que els garrotxins van tirar a la segona ronda. Aquest castell requereix un gran nombre de castellers de tronc i una bona pinya per poder realitzar, i per tant, pels castellers d'Olot, desplaçar-se fins a Cerdanyola i tirar-lo, era tot un repte! Un repte que van aconseguir de manera molt bonica. Malgrat unes lleus deformacions a la descarregada, el castell es va realitzar perfetament, sense més nervis del compte i amb molt de seny. 



Finalment l'últim castell va ser un 4d6, de nou, amb moltes renovacions en els pisos. Un gran castell que en temporades passades els Xerrics han alçat un pis més i de ben segur, hi tornaran aquesta temporada! 



Com a pilar de comiat es va fer un pilar jovenet de 4 amb molt de futur per endavant.



Després de l'actuació, les tres colles van poder sopar tots junts, i van fer una mica de festeta abans de tornar cap a la Garrotxa. 

Per part dels Xerrics d'Olot els agradaria agraïr als castellers de Cerdanyola per la seva rebuda, la bona amabilitat i participació en les pinyes, igualment de felicitar-los per la seva gran actuació a aquestes altures de la temporada. 

Agraïr també els castellers de Gavà per l'ajuda en les pinyes, i felicitar-los per la seva actuació. 

En resum, pels castellers d'Olot, va ser una actuació rodona, amb molt de rodatge i fent fons per preparar als castellers de la Garrotxa per la gran temporada que els espera. Que els 15 anys no es fan sempre! 

Foto de Tali Masferrer Gil; actuació a Cerdanyola 2017

Comentaris