CRÒNICA DE L'ACTUACIÓ CASTELLERA A CALELLA!

El passat diumenge 13 de Novembre els Xerrics d’Olot es van desplaçar a Calella per realitzar la seva última actuació castellera dins de la millor temporada de la seva història.

L’actuació era al costat dels castellers de Castelldefels i els Castellers de l’Alt Maresme (els amfitrions).

Com a pilar d'entrada es va fer un pilar de quatre, força nou però amb molta seguretat i un bon recorregut per endavant. 


El primer castell que la colla va voler descarregar, i ho va aconseguir, va ser amb diferència el repte més difícil de la diada, un 3d7 a fora de casa. Pels que us coneixeu el “mundillo” casteller i seguiu els Xerrics d’Olot, ja sabeu que els castellers de la Garrotxa tenen els castells de set com a límit, i per tant, portar-ne un fora de casa és un fet força únic que reflexa l’esforç de tots els castellers.

El castell es va dur a terme sense cap problema, amb bones mides i el típic tremolor que totes construccions d’aquest nivell tenen, sense patir en cap instant, amb una pinya decisiva, un tronc sense dubtes i una canalla confiada.


El segon castell que es va descarregar va ser el 3d6 amb agulla, la qual s’està mirant, de cares a la temporada següent poder aixecar un pis més. Aquest castell s’ha descarregat en múltiples ocasions aquest últim any, però a diferència d’altres cops tenia una agulla molt joveneta amb molt de futur per endavant.


Finalment, es va completar el 4d6 amb un rodatge de gent important i unes mides molt bones. El 4d6 és un castell que els Xerrics tenen molt per mà, tot i això, era una molta bona oportunitat per poder portar gent nova a diferents pisos.


Com a pilar de comiat, es va descarregar el pilar de 5 veterà, de nou, molt estable.


Finalment, volen agrair a les colles que els van acompanyar i donar un cop de mà amb les pinyes, sense ells no hagués estat possible. Pel que fa la colla castellera dels Xerrics d’Olot, el 3d7 (un castell descarregat amb facilitat) va ser un repte molt important poder descarregar-lo fora de casa (i de fet el més lluny de la Garrotxa), i tot i ser la última actuació de la temporada, tenen molt clar que aquesta és la línia que volen seguir la temporada següent.




Comentaris