Crònica de l'actuació a Barraques de Banyoles

Una altre actuació amb èxit, on els Xerrics demostren del que son capaços i passegen el 3d7 per terres nòrdiques!

El passat diumenge 23 d'octubre, en motiu de la festa major de Banyoles, els castellers de la Garrotxa es van desplaçar per actuar conjuntament amb els Vailets de l'Empordà i la colla amfitriona, els Esperxats de l'Estany.

Després d'una exitosa actuació castellera a casa, la setmana anterior, els Xerrics venien amb ganes de complir més reptes, com seria el de descarregar un 3d7 fora de casa, un fet més complicat pel simple motiu del desplaçament de molts membres de la colla... i així van fer!

Com a benvinguda van realitzar dos pilars de quatre, un de més nou que l'altre però igual d'estables i sòlids els dos.


El primer castell que es va portar a plaça va ser el 3d7. Aquest castell era el repte més important de la diada i per això van optar en aixecar-lo al principi. La construcció es va alçar rapidament, amb molta finura i sense cap moment de dubte.



En la descarregada es va poder observar i notar en l'ambient, l'experiència de la colla, els durs assaigs i les ganes de créixer amb la colla. Una colla petita, amb molt de futur per endavant, i un repte més que assolit!

El segon castell va estar un 5d6 amb molt de rodatge a nivell de pinya, baixos, tronc i pom de dalt. Un altre cop un castell molt quiet, amb bones mides i ben treballat.



Com a últim castell es va portar el 4d6 amb agulla, un pis menys del que es va descarregar la setmana anterior, però amb els mateixos valors ja que es van poder estrenar cares noves al castell i preparar-les per un pis.



Els dos pilars de comiat van ser un pilar de 5 molt veterà, amb posicions conegudes, cares confiades i bona fermesa; i un pilar de quatre que es va realitzar conjuntament amb les altres colles.

En resum, una molt bona diada fora de casa, amb un nivell molt diferent del que hi havia fa uns anys i que els Xerrics esperen mantenir i amb el temps augmentar. Això només ha fet que començar!

Pel que fa la resta de colles cal mencionar les bones actuacions per part de les dues, i sobretot felicitar els Esperxats pel seu primer 3d6 aixecat per sota, una gran fita!

Agrair el públic acollidor, fidel i pacient i la bona col·laboració en les pinyes!

Un honor, pit i amunt castellers!

Comentaris