Crònica del Pilar de les Escales

Un any més, han passat les famoses Festes del Tura, cinc dies on es gaudeix de concerts, ambient, jocs, espectacles i castells!

Els Xerrics d'Olot, castellers de la Garrotxa, van tornar  a deixar el llistó alt portant de nou la seva millor actuació a casa, un pilar de les escales emocionant i una actuació amb molt de rodatge per venerar la verge del Tura.

El primer dia d'actuació castellera va ser el dijous 8 on un gran públic aclamava a la plaça ansiosos per veure els resultats de l'esforç, sacrifici i treball implicat en els castells.

D'entrada es va fer un pilar de quatre caminat, amb l'objectiu  d'obrir pas entre la plaça, als castellers d'Olot.


La tasca més important i sensacional del vespre era aconseguir pujar les escales de l'església de Sant Esteve amb un pilar de quatre, i com cada any es va aconseguir de manera impressionant, amb el millor públic que hi pot haver.


Després del pilar d'entrada i el pilar de les escales, es va realitzar un vano de mainada, on la colla va fer patxoca amb tanta canalla! Un 3d6 amb noves cares al tronc i un 4d6 també marcat per un gran rodatge de gent.



Es va recordar la Lluïsa amb un pd4 de dol esplèndid.


Finalment es va portar un pilar de quatre a davant de la verge del Tura per agrair-li la bona ventura de la qual la Colla està gaudint els darrers temps, i a continuació se la va honrar oferint-li el mocador casteller.


Després d'això, contents i satisfets, quedava recuperar forces per gaudir de l'actuació de Festes del Tura del dia 10.



Comentaris