Crònica de l'actuació de Festes del Tura

El segon dia de castells per part de la colla va estar el dissabte. El dia en el qual els Xerrics volien fer història portant un inèdit 4d7 amb agulla, un castell molt treballat a assaigs, però que encara no havia trobat l'oportunitat de sortir a plaça. Malgrat el mal temps, l'actuació es va portar igualment a l'Hospici d'Olot, un lloc que ja ha vist molts castells de set...


Es va començar l'actuació amb tres pilars de quatre molt bonics, que prometen molt en un futur poder pujar un pis més.


Com a primer castell es va descarregar el 3d7,  aquest es va coronar de manera impecable, però la baixada es va haver de treballar més. Tot i això, es va descarregar sense massa patiment, demostrant la bona feina feta als assajos.


Com a segon castell, els Xerrics volien portar el 4d7a, un castell que porten una temporada consolidant. Malgrat les bones proves als assajos anteriors i les ganes de tots els castellers per poder portar a plaça una nova fita, el castell es va haver de desmuntar dues vegades.

Més tard, es va intentar el 4d7, aquest si que va sortir rodó i va demostrar que el castell anterior li queda molt poc per ser dels Xerrics, amunt colla!


Finalment l'últim castell que es va portar a plaça va ser la torre de sis, quieta, estable i amb aires d'un pis mes... fins i tot, hi ha rumors que aquest castell al local dels Xerrics s'està realitzant net amb l'objectiu de en un futur proper descarregar la torre de set!


Com a pilar de comiat es va portar el pilar de 5, molt veterà i molt majestuós per tancar la diada castellera.


Malgrat no assolir l'objectiu primari de la colla en aquella diada, els castellers de la Garrotxa en van sortir contents i, de nou, amb la millor actuació de la història a la butxaca... poden estar ben orgullosos!

Moltes gràcies a la colla dels Marrecs de Salt i els Castellers de Figueres per l'ajuda en pinyes i felicitar-los per la seva actuació.  També agrair al públic que els va acompanyar en aquesta emocionant diada!

Pit i Amunt!



Comentaris