Crònica de l'actuació a Vallfogona

El passat diumenge 28 d'agost els Xerrics d'Olot van realitzar una actuació per celebrar la festa major de Vallfogona del Ripollès. 

Malgrat ser una actuació en solitari, els castellers de la Garrotxa venien, com cada any, a fer la millor actuació que poguessin, sabent que els resultats d'aquella diada determinarien els castells que es podrien portar per les famoses Festes del Tura. 

Els Xerrics es van presentar a les 11:30h i a les 12:00h es va començar l'actuació amb un pilar caminat. 


El primer castell que van descarregar va estar el 3d6, amb moltes cares noves al tronc i al pom. El castell es va mostrar molt estable i sòlid, amb una petita deformació en la descarregada però molt segur durant el seu transcurs.


El segon castell va ser el 3d6 amb agulla, aquest va descarregar-se perfectament i va permetre que realitzessin una prova pel 3d7 amb agulla, un castell que els Xerrics porten assajant des del principi de temporada i tenen intenció de portar en un futur pròxim.


Finalment, com a últim castell, es va descarregar el 4d6 amb cares noves al castell i també molt preparat per alçar un pis més d'aquí dos setmanes a l'actuació de Festes del Tura. 


Com a últim pilar els Xerrics es van acomiadar del públic col·laborador i la plaça assolellada amb un pilar de 4. 


Els castellers d'Olot també van realitzar diversos castells nets per fer proves de pinya de cares les festes. Ara és el moment clau per preparar els castells, portar el seu màxim, i així veure si serà aquest any, l'any en què es superen de nou! 

Els Xerrics volen agrair la col·laboració de tots els assistents a l'actuació i esperen tornar de nou l'any vinent. 


Comentaris