La millor fora de casa, a Salt

Els Xerrics d'Olot es desplaçaren el diumenge passat a una de les places de fora de casa que més els agrada actuar, la plaça Lluís Companys de Salt per la seva festa major. Tant els hi agrada aquesta plaça, que en aquesta ocasió, la Colla hi va descarregar la seva millor actuació fora de casa.

En aquesta ocasió els granes es veien acompanyats per un magnífic cartell de colles de 8, els Marrecs de Salt, els Xics de Granollers i els Xicots de Vilafranca que realitzaven 3 actuacions el cap de setmana.

Les crosses que ho fan possible
S'iniciava l'actuació amb els pilars caminants de totes les colles, pilars de quatre, que per part dels Xerrics es mostrà estable i ferm, i que es mostrava bona col·locació al moment de la rotació per saludar-se a plaça.


El primer castell que els Xerrics portaren a plaça fou el quatre de set, val a dir que tot i els canvis a nivell de tronc d'aquest castell, es mostrà amb molt bones mides i estable. Sols la lentitud d'una de les canalles va fer témer per la seva execució, però la tranquil·litat i saber fer del tronc li va restar importància.


En segona ronda, el castell més dificultós, el tres de set, tot i que de la gamma de set, també és el que els granes executen amb més assiduïtat. En aquesta ocasió el castell va perdre una mica la mida a pisos mitjos, però no va fer patir l'estructura que es va descarregar amb solvència.


A la darrera ronda de castells, el cinc de sis va ser l'escollit pels Xerrics, un castell sense pis de segons habituals, que es treballa de forma molt positiva per enlairar-lo un pis més. Aquest castell es va mostrar amb molt bones mides i ferm en tota la seva execució.


El pilar de sortida escollit va ser el pilar de cinc, que estable i lleuger es va descarregar sense complicacions.


Finalment, els Xerrics d'Olot van afegir a la seva actuació dos pilars de quatre més, que donaren l'oportunitat d'enlairar els petits que no pujaren als castells i que van executar un preciosos i còmodes pilars.


Els Xerrics s'acomiaden fins després de les vacances, restaran sense assaigs ni actuacions fins el dimarts 9 d'agost, que tornaran a la feina al local de l'antiga Hidro. tot i així, diverses activitats resten per gaudir pels castellers aquests dies: graellada, acampada, caminada...

Comentaris