Crònica de l'actuació de Sant Pere

Un cop més, els Xerrics descarreguen un 3d7 a Figueres, una plaça que des fa dos anys els castellers d'Olot hi porten castells de set i un cop més demostren que tot esforç té una recompensa. 

Figueres és una plaça molt coneguda pels castellers de la Garrotxa, durant molt anys hi han descarregat complexes construccions, això si, de sis pisos en els quals sempre hi havien esperances de poder aixecar-los un pis més. Aquesta temporada, els castells de set han arribat molt més d'hora i a aquestes alçades ja porten 5 castells de 7, una fita històrica pels olotins. 

Pel que fa l'actuació, es va iniciar a l'hora esperada i es va començar amb un pilar de quatre molt juvenil que ja fa unes actuacions que es porta amb les ganes d'afegir-hi un pis per tenir varis pilars de cinc experienciats.



El primer castell de l'actuació per part dels Xerrics va ser un 4d6 que va ser molt assequible i es vol portar un pis més amunt. 


Com a segon castell els Xerrics es van plantejar el repte més important de la diada, i després d'un peu desmuntat es va alçar el castell. Al principi mostrava molt bones mides i fins l'aleta es va presentar molt estable. Finalment, en la descarregada es va deformar una mica, tot i això el castell es va realitzar amb èxit. 


L'útlim castell que es va descarregar a la plaça per part dels Xerrics va ser un 3d6 amb agulla. Aquest no va mostrar cap problema apart d'una petita deformació i per això es va poder fer sense cap problema.



Finalment, es va arrodonir la diada amb un pilar de cinc nou i amb molt bon futur en l'agulla d'un castell de set.  


Després de l'actuació hi va haver un agradable dinar organitzat per la colla castellera de Figueres. Volem agraïr la participació de la resta de colles en les pinyes i felicitar-les per les seves grandíssimes actuacions, 

Els Xerrics d'Olot, tornant cap a casa, van realitzar una parada a la piscina de Maià, on van remullar-se i cel·lebrar la gran diada. 

La pròxima actuació dels Xerrics d'Olot és el 17 de Juliol a Llavaneres. És un tram molt important per la colla, en les quals tenen l'oportunitat de poder avançar en el món casteller, i poder portar castells d'un pis més en un futur pròxim. La questió és no afluixar i seguir superant els seus límits. 



Comentaris