Crònica de l'actuació a la Jonquera

El diumenge passat els Xerrics d'Olot es traslladaven a la Jonquera per enlairar els seus castells. En aquesta diada els acompanyaven els Vailets de l'Empordà i els Castellers del Riberal, que signaven unes bones actuacions.

S'iniciava l'actuació amb els pilars d'entrada, que serien caminats pels Vailets i el Riberal, i clàssic pels de la Garrotxa. Un pd4 molt jove i fresc que s'enlairava i es descarregava sense problemes.


A la primera ronda de castells, els Xerrics atacaven el tres de sis amb l'agulla, amb mides i treball de pinya molt correctes i posicions pensades per un pis més. Els segons el desdibuixaren lleugerament perdent una mica les mides i fent obrir els terços. Tot i així, un castell amb agulla que es descarregava sense problemes.


A la segona ronda el quatre de sis era el protagonista, amb estrenes a tronc d'alguns castellers que realitzaren una magnífica feina que no feia intuir la seva estrena.


A la darrera ronda, la torre de sis es va enlairar majestuosa i quieta, una torre que ja porta moltes jornades sortint a plaça, amb canvis continus a tots els seus pisos per fer-hi treballar a diferents castellers, i que està demanant a crits enlairar-la un pis més.


Als pilars de sortida, els de la Garrotxa descartaren el pilar de cinc per malaltia d'algun component, però tot i així decidiren aixecar un pilar de quatre molt ferm i amb aires de pilar de cinc.


Un cop acabada l'actuació, les colles realitzaren un bonic tres de sis de germanor, amb rengles de cada colla, pom de dalt amb components de les tres i la pinya dividida per seccions. Una bonica estampa de la bona sintonia entre colles veïnes.


Així doncs, els Castellers de la Garrotxa tancaven l'actuació amb un pd4, 3d6a, 4d6, 2d6 i pd4, i diverses estrenes castelleres a tronc. La setmana que ve els de la terra volcànica aniran fins a la capital del país, a aixecar castells al barri de Sant Andreu, amb la Colla Jove de Barcelona, els Castellers de Badalona i els acabats de batejar Castellers de Tortosa; el pas previ per anar a una gran cita del calendari, l'actuació de Sant Pere a Figueres.

Comentaris