Cronica del 14è aniversari del Bateig dels Xerrics d'Olot

El dissabte 7 de Maig els Xerrics d’Olot, conjuntament amb els Vailets de l’Empordà i els castellers de Cerdanyola, van realitzar una actuació castellera per celebrar el 14è aniversari dels castellers de la Garrotxa.

Malgrat les amenaces de pluja i algunes baixes inesperades, la diada dels Xerrics es presentava molt positiva i amb intencions de portar castells de set en un temps molt primerenc per la colla.
Des del principi de temporada, la colla castellera dels Xerrics d’Olot ha tingut un canvi radical implicant un creixement important de castellers i per tant de nivell de castells més elevat. En les últimes quatre actuacions castelleres els resultats han estat sorprenents i amb construccions que en altres temporades no havien tingut fins a un tram final.

L’actuació de dissabte es va començar amb dos pilars de quatre simultanis per part de les tres colles, que no van presentar cap dificultat i es van descarregar correctament.

En primera ronda, els Xerrics d’Olot van voler portar un castell molt ambiciós, el 4d7. Aquest castell, tot i tenir molt bons resultats i mides a assaig, a plaça degut a una pujada lenta i unes mides no del tot correctes, es va deformar i els castellers el van haver de defensar amb tot el que tenien per així aconseguir descarregar-lo.



En segona ronda es va intentar portar el 3d7, un castell històric però més conegut pels garrotxins que l’anterior, aquest es va pujar fins a dosos però no va poder ser i abans de coronar el castell es va decidir baixar i deixar-lo com intent desmuntat.

En tercera ronda els Xerrics van tornar a pujar el 3d7, aquest cop amb un parell de canvis per poder veure si d’aquesta manera podrien realitzar el 3d7. Tot i això, un problema de mides i un seguit de deformacions a nivell de tronc van condicionar-lo fins al punt que es va, de nou, baixar.

Finalment els castellers de la Garrotxa van optar pel 5d6, un castell que aquesta temporada ja han fet, amb nous castellers que comencen a baixar de pis i viure les sensacions d’aquest castell.

Com a ronda de pilars de comiat es va descarregar el pd5, un pilar que ja té molta experiència, amb castellers molt veterans que sense complicacions van coronar-lo i al final celebrar-lo.

Per tancar la meravellosa diada, els garrotxins van fer pujar tres pilars de tres nets amb mainada nova i entusiasmada pel gran futur que els espera.

Finalment les tres colles es van desplaçar al recinte firal on van poder sopar i amb la col·laboració d’altres colles, els petits... i no tant petits van gaudir de la bona companyia jugant i cohesionant entre ells.

Els Xerrics volen felicitar les dues altres colles per la seva bona actuació i en especial també agrair-los per la bona participació en les pinyes, igual que apreciar la bona companyia i el bon tracte del públic olotí

Pel que fa els Xerrics d’Olot, aquest mes es presenta ple d’actuacions i per tant, ple d’oportunitats per portar el seu màxim. Tot I no portar el 3d7 a plaça, els castells que s’hi van descarregar són excepcionals a aquestes altures de la temporada i per tant, amb constància als assajos, esforç i sacrifici, aquesta temporada poden arribar molt lluny!

Aquest any els castellers han engegat amb bon peu i no tenen cap intenció de frenar.





Comentaris