Crònica de l'actuació a la Trobada de Colles Gironines

Una altre diada per recordar, un altre 3d7 descarregat i de nou, una millora per la colla castellera dels Xerrics d’Olot.

Ja en són un grapat d’actuacions durant la 14à temporada dels castellers que els garrotxins tenen el llistó alt i una molt bona raó per estar orgullosos del treball als assajos constants i persistents.

Aquest cap de setmana, de nou, els Xerrics van celebrar una jornada castellera molt esperada per les terres del nord i les comarques gironines.
La trobada de colles gironines va aplegar a 7 colles castellers en una jornada on es van poder observar i viure castells de totes les mides i de tots els nivells, límits, de totes les colles.

Els Xerrics d’Olot, com a una de les colles més veteranes de les terres gironines van tornar a actuar de nou en la actuació castellera que reunia a totes les colles (des les més veteranes fins les més noves) a Quart.
El funcionament de l’actuació en si eren unes rondes d’actuacions conjuntes amb diferents colles en les quals totes es podien ajudar i participar per fer més amena la actuació.

La actuació es va iniciar amb un pilar de quatre sense cap dificultat on els Xerrics es van alçar entre les construccions de totes les altres colles.


En primera ronda conjunta, els Xerrics d’Olot van descarregar un 5d6, un castell que, malgrat no és un castell límit, posa a prova la colla pel sol fet de ser un castell amb la implicació de molts participants en la pinya i el seu tronc. Aquest castell es va descarregar sense problemes, amb bona agilitat i bones mides, excepte un petit contratemps en la durada del castell.

Com a segon castell, els Xerrics van descarregar el 3d7, el 3r de la temporada. Aquest castell, fa tan sols dos anys era un castell límit, un castell que comportava moltes hores de treball amb el resultat de només poder portar-lo a finals de temporada. Aquest any però, els garrotxins han realitzat un canvi en el mètode de treball i unes millores per poder aconseguir créixer, assolir nous reptes i fer d’Olot, casa d’una colla castellera de sets.

En l’última ronda els Xerrics van descarregar una torre de sis molt estable, amb bones mides que en l’assaig han estat intentat alçar un pis més i és un repte que a poc a poc, pis a pis, es va modelant i donant forma.

Finalment, juntament amb les altres colles els castellers de terres volcàniques van alçar i acomiadar-se de la plaça amb un pilar de cinc. Ja fet moltes vegades, i molt experienciat, que malgrat alguna tendència a inclinar-se endavant van descarregar sense motius d’alerta importants.

Després de l’actuació els Xerrics, juntament amb la resta de colles van poder dinar al local social del poble on van gaudir, disfrutar, i crear un bon ambient casteller.

Per part dels castellers, volen agrair la feina feta a tots els seus integrants de la colla, els castellers de les altres colles en l’ajuda de les pinyes i felicitar-les per les magnífiques actuacions realitzades.

Aquesta temporada, com diuen els castellers, només ha fet que començar, poc a poc, els garrotxins s’estan fent un lloc en les colles de set, un nom en les places i un color que cada vegada es viu més.
Felicitats Xerrics!




Fotografies de l'Anna Caminada 

Comentaris