Crònica de la diada castellera a Castellfollit de la Roca

El passat diumenge 15 de Maig els Xerrics d'Olot, conjuntament amb la Colla Castellera de Figueres i els Capgirats del Castellar, van realitzar una actuació castellera al mirador de Castellfollit de la Roca en motiu de la Festa de la Germandat. 

Malgrat ser un cap de setmana de pont i la assistència no era massa important, els castellers de la Garrotxa van poder realitzar una bona actuació a nivell de col·locar peces noves. 

En primera ronda, i després de la cercavila que van liderar els grallers de les respectives colles, van aixecar un pilar de quatre molt assajat i ben portat.


Com a primer castell, els Xerrics d'Olot van portar a plaça un 4d6, amb dos estrenes importants a nivell de terços i un segon nou. El castell es va mostrar molt estable, quiet i es va poder descarregar amb èxit. 


En segona ronda van coronar un 3d6 amb agulla que tampoc va mostrar complicacions en la seva enfilada, i la descarregada va estar molt esperada, amb un bonic pilar al centre del castell.


Finalment, com a últim castell, els garrotxins van intentar descarregar un 3d6 que al primer intent no es va poder completar i es va decidir baixar, per així completar-lo en la següent ronda de nou amb moltes cares noves.


Al acabar l'actuació els castellers es van acomiadar de la plaça, el públic acollir i la resta dels castellers amb un pilar de quatre.


Aquesta actuació pels Xerrics d'Olot era una diada tranquil·la que buscaba un gran rodatge de castellers (3 castells amb 3 enxanetes diferents i 4 dosos diferents, 2 terços nous, 2 segons nous...) i això és el que va fer! 

Felicitats colla i benvinguts als nous castellers que emprenen un camí en el món casteller.



Comentaris