Crònica de l'actuació del I Aniversari de Minyons de Santa Cristina

El passat diumenge 10 d'abril els Xerrics d'Olot, juntament amb els Vailets de l'Empordà, vam actuar a Santa Cristina d'Aro en motiu del I aniversari dels amfitrions, els Minyons de Santa Cristina. En iniciar la cercavila, les tres colles ens vam reunir i de forma conjunta el so de les gralles i els tabals va engrescar al poble per convidar-los a gaudir de la diada castellera.

Pel que fa els castells els Xerrics vam començar tirant dos pilars de quatre, experimentats i quiets per donar la benvinguda a la plaça.


En primera ronda, els castellers de la Garrotxa vam optar pel 4d6 amb agulla que malgrat una lleu deformitat es va descarregar amb facilitat, i on hi debutava una joven acotxadora que tot just comença el seu llarg recorregut en la colla.


 En segona ronda vam descarregar un 3d6 amb agulla, estable i amb un pom veterà i amb molt d'ofici.


Cal remarcar que els castells amb agulla els hem recuperat aquesta temporada amb la finalitat d'ampliar la nostra gamma de castells i pujar-los un pis més!!

A continuació, i ja en tercera ronda, els Xerrics d'Olot vam alçar la torre, quieta i molt estable, conformada per rengles amb castellers de diferents pisos uns a davant dels altres. Un gran treball de cara a alçar-la un pis.


A la ronda de pilars, vam poder portar  per primer cop en la temporada el pilar de cinc, que tot i les fortes bufades de vent es va mostrar ferm.


Seguidament hi va haver una entrega de records a les colles mentre les gralles celebraven l'aniversari i la fantàstica actuació de totes les colles.

En acabar la diada, i per recobrar forces, vam dinar tots junts i fins i tot bufar les espelmes!

Volem agrair a les dues colles per la seva magnífica participació en les pinyes i felicitar-los pels castells assolits, esperem retrobar-nos de nou!

Pel que fa els Xerrics d'Olot hem de destacar que a aquestes altures de la temporada portar els castells que hem portat ha estat una gran fita! I això només ha fet que començar... La pròxima actuació que tenim és a casa, per la Diada de Sant Jordi, i amb la presència dels Castellers de l'Alt Maresme i els Picapolls de la Gavarresa.



#enfilemlagulla

Comentaris