Crònica del IV aniversari dels Experxats de l'estany!

Vam insistir, ens vam esforçar i ho vam aconseguir... 

Fa poc més d'un mes que els Xerrics hem tornat a obrir el local i hem comencat uns assajos intensos i eficients amb la finalitat d'aconseguir que aquesta temporada sigui molt important. Ens hem marcat uns objectius molt clars que gràcies a tots els castellers i castelleres que han anat venint dia a dia, amb constància i esforç, a aquestes prematures alçades de l'any es veuen molt assolibles. 

El diumenge passat ens vam presentar els Xerrics d'Olot a la plaça major de Banyoles i vam aconseguir marcar i definir el que podem molt ben dir, un principi de temporada amb carretilla... d'aquells principis que fan que notis pessigolles sota la faixa, dels que et deixen bocabadat i emocionat i et treuen un constant i tímid somriure durant tota la setmana al recordar la diada. 

Els Xerrics vam arribar a plaça amb temps de fer el cafè, despertar-nos, treure'ns la mandra i enfaixar-nos amb la resta de castellers. 

En primera ronda vam aixecar dos bonics i sòlids  pilars de quatre amb gent experienciada i segura que obrien pas a la esperançadora diada que ens esperava. 


El primer castell que els castellers de la Garrotxa vam portar a la plaça va ser el 4d6 amb agulla, un castell que es mostrava confiat, treballat i amb ganes de ser alçat un pis més. A nivell de les seves mides es va mostrar quadrat durant tot el seu transcurs . 

Com a segon castell els garrotxins vam portar el 3d6 amb agulla, un castell molt comú en aquesta diada, però, igual que les altres colles, es va mostrar ferm, i es va descarregar amb seguretat sense cap imprevist ni problema massa important. Tot i mostrar-se una mica estirat de mides, es va poder corregir de seguida i es va alçar sense complicacions. 

Finalment cal remarcar la presencia d'un castell que últimament en les dues últimes temporadas hem recuperat. Tot i l'agilitat del castell i la seva fluidesa, aquest si que va tenir més moviment, però això rai, en el món casteller se'n diu la moto... i qui no n'ha passat! 

Com a últim, i per despedir-nos de la plaça vam tornar a alçar dos pilars de quatre, aquest cop amb cares més jovenetes al pis d'aixecadors que prometen molt de cares al futur. 

En acabar l'actuació vam gaudir d'un molt bon dinar gràcies als Esperxats de l'Estany, on tothom hi va disfrutar. 
Volem agraïr a les dues colles que es van reunir a Banyoles per l'actuació i felicitar-les per la seva gran actuació i el seu bon principi de temporada, de ben segur que ells també tenen un prometedor recorregut. La col·laboració a les pinyes va ser excel·lent i el públic va ser acollidor durant tota l'actuació. 

Volem felicitar especialment als Esperxats de l'estany per la seva grandíssima actuació, pel fet de fer 4 anys, per la gran diada que van montar i el bons moments que van fer possibles per la resta de castellers. 

Esperem trobar-nos i tornar a actuar de nou, Esperxats de l'estany i Colla castellera de l'Alt Maresme. 

Pel que fa els Xerrics d'Olot, no cal dir que aquí no se'ns acaba la feina, tot just comença. El març ens queda tranquil però l'abril tenim l'oportunitat de fer coses màgiques si tots volem, per tant, tots a assaig i enfilem l'agulla! 


Comentaris