Crònica de la diada dels Sagals d'Osona

El passat diumenge 7 els Xerrics ens vam desplaçar a Vic per actuar conjuntament amb els Sagals d'Osona, els Castellers de Santpedor i els Minyons de Santa Cristina en motiu de la diada dels amfitrions, els Sagals d'Osona. 

Vam sortir ben puntual del punt de sortida d'Olot, i érem a plaça amb temps per calmar-nos i prepara-nos per una bona diada castellera amb petites construccions que, amb sort, obriran pas a uns castells amb un pis més de segons i per tant podent aconseguir noves fites. 

Els d'Olot actuàvem segons, després dels Sagals, tot i això al principi es va fer un pilar de dol recordant la mare d'un casteller de la colla. 

Vam seguir amb les rondes de pilars on es va presentar un pilar de quatre nou que es va mostrar molt estable i quiet. 


En primera ronda es va portar el 4d6, un castell que aquest any havíem aconseguit amb un pis més, tot i això es va poder descarregar sense grans problemes i estrenant a moltes persones, tant en el tronc, com en la pinya... moltes felicitats als castellers nous de la colla! Tenen un gran recorregut amb nosaltres. 


En segona ronda vam portar un castell menys freqüent per nosaltres però també molt ben fet, el 3d6 amb agulla que vam realitzar perfectament i en la descarregada es va quedar un pilar quiet i bonic. 


Com a última ronda de castells vam presentar la torre de sis, aquest any ja molt assolida, però amb dosos diferents però molt experienciats que van poder descarregar-la sense problemes demostrant la feina feta i la constància als assajos.  

En la ronda de pilars i després de l'espectacular pilar de 6 dels Sagals d'Osona els Xerrics vam descarregar el pilar de cinc, que no va mostrar cap feblesa i es va descarregar de manera ràpida i còmode, estrenant també el baix en el pilar de cinc. 


Finalment volem agrair el públic acollidor de la plaça, les pinyes participatives per part de totes les colles, els nous castellers per dipositar la seva confiança en nosaltres i evidentment tots i cada un dels castellers que formen part de la colla... perquè entre tots formem una colla, que si es vol, pot arribar molt lluny. També felicitar a les colles castelleres que van portar els seus castells sostre i ho van fer amb un gran ressò, va ser una diada plena d'emocions, esperem tornar a actuar amb vosaltres, però mentrestant... pit i amunt! 



Pels que volgueu més fotos, estan al blog de fotos dels Xerrics conjuntament amb les altres fotos de les altres diades! 

Comentaris