I sí.. ja la tenim aquí, la crònica de la diada dels Xerrics d'Olot!

El passat dissabte 17 d'octubre (coincidint amb la fira de Sant Lluc) el Xerrics d'Olot vam celebrar la nostra diada castellera acompanyats dels Castellers de l'Alt Maresme i la Colla Castellera de Figueres. La diada va començar cap a mitja tarda i va acabar amb el sopar de germanor a l'hospici d'Olot on ens vam poder atipar i recuperar forces després de la llarga jornada castellera. 

El pilar d'entrada va ser un bonic pilar caminat que portàvem temps practicant a assaig i va sortir just com tocava. Es va caminar cap a la plaça obrint pas i deixant un públic marevallat i entusiasmat per les següents rondes que venien a continuació. 


En primera ronda i com a primer castell, els Xerrics d'Olot vam decidir tirar amunt un dels reptes més importants de l'any, el 3d7. La carregada del castell va ser l'esperada, amb bones mides, ràpida i àgil. Després de l'aleta però, hi va haver un mica més de moviment degut als nervis que comporta una actuació castellera, tot i això es va descarregar ferm i així ens vam poder donar ànims pel repte més important del vespre, el 4d7.


Com a segon castell vam descarregar el 4d7, en un primer moment vam veure que les mides no eren prou bones i es va desmuntar el peu. En segon intent hi vam col·locar fins a dosos, però la cosa no pintava massa bé i es va decidir desmuntar. Finalment després de tota una ronda de rumiar, i veure les ganes que hi havia per cada un dels castellers de descarregar aquest castell, es va tornar a intentar... i quin castell va quedar! Sí, vam descarregar el 4d7, un 4d7 resistit, lluitat, suat, cridat, aguantat... Un quatre que alguns de nosaltres encara no ens creiem haver descarregat!



Finalment, i després de l'eufòria del quatre vam fer la torre de sis, que se'ns va mostrar quieta, bonica i ben descarregada per acabar amb les rondes dels castells. 


Com a pilar de sortida vam portar el pilar de cinc, un pilar que malgrat picar-se una mica cap endavant va estar molt quiet i estable, on l'enxaneta va poder pujar sense dubtar i coronar el pilar acomiadant la molt bona diada castellera que vam viure. 


Per la mainada, al final de l'actuació es van fer una sèries de pilars de tres nets simultanis que van pujar amb molta il·lusió, arrodonint l'actuació. 


Per part dels Xerrics volem felicitar les dues altres colles que ens van acompanyar en una tarda tan especial com aquella, van fer una molt bona actuació, i mencionar també el fet que els Castellers de l'Alt Maresme van poder realitzar la seva millor actuació de la història, felicitats! En la mateixa línia agrair les dues colles per la excel·lent participació en les pinyes i el bon ambient durant l'exhibició i en el sopar. Un plaer actuar amb vosaltres i esperem tornar-hi!

Pel públic d'Olot, volem reconèixer el suport que vam rebre en l'actuació, ens vam sentir molt recolzats i per una colla castellera actuar a casa seva, amb la seva gent no té preu! Gràcies.

I recordeu que això no s'acaba aquí... que d'aqui un parell de setmanes actuarem en motiu de Lluèrnia a Olot i a Centelles (una actuació, sempre, inoblidable). 

Comentaris