Crònica de l'actuació a Caldes de Malavella!

El passat diumenge 4 d'Octubre els Xerrics d'Olot ens vam desplaçar a Caldes de Malavella per actuar-hi en motiu de la fira de l'aigua que celebren anualment.

A les 4:30 vam sortir d'Olot, i a les 5:30 ens vam presentar a la bonica plaça de Caldes. Al principi ens vam pendre el nostre temps fent una petita volta per veure les paradetes mentre els més menuts (i algun de no tant menut...) acabava de disfrutar de l'espectacle que feien prèvi a l'actuació castellera. Quan el show pels més menuts es va acabar, els caps de colla de les dues colles van pujar a l'escenari i ens van explicar una mica la situació, el que faríem, com ho faríem, i ja de pas pels més nous en el món casteller, van fer una petita explicació del "mundillo" de les altures.

Finalment va sonar el toc per donar l'actuació per començada i les dues colles, els Xerrics d'Olot i els Minyons de Santa Cristina van alçar un pilar de quatre cada un, un pilar molt estable, amb cares conegudes i amb molta seguretat per part dels quatre pisos.


Seguidament els Xerrics d'Olot van obrir la ronda de castells portant un 3d6, un castell que en aquesta temporada ja hem descarregat forces vegades i que es va quadrar molt bé. El pom de dalt era una mica més nou, amb cares menys conegudes, però que anteriorment ja havien debutat a plaça i per tant un  castell perfectament descarregat, aiii... també cal comentar un segon que no solem veure'l gaire per allà sota!


En segona ronda els castellers d'Olot vam portar a la plaça un 4d6, de nou un castell amb molta estabilitat i que en diades anteriors havíem aconseguit posar-hi un pis més, per tant li vam donar un bon rodó i el vam defensar com calia.

Finalment els garrotxins vam optar per el 2d6, una torre que normalment lluïm per totes les places on actuem. Malgrat fer-hi algun canvi d'última hora es va descarregar sense dificultats, amb els tremolors d'emoció i una bona mida per tot el seu recorregut.

Per acabar l'actuació no vam poder portar-hi el pilar de cinc que era el nostre objectiu anterior degut a certes circumstàncies, tot i això el pilar de quatre que es va saludar per finalitzar l'actuació va ser igual de bonic i va acabar amb una bona diada per part dels castellers olotins.

Pel que fa els Minyons de Santa Cristina van tenir una caiguda que els va capgirar la primera ronda de castells, tot i això es van mostrar dignes i orgullosos dels seus colors i van continuar tant com van poder l'actuació, per això els volem felicitar i esperem que ningú de la seva colla prengués mal en la caiguda. També agrair la col·laboració que van fer en les pinyes van ser de gran ajuda, igualment al públic acollidor de Caldes. Esperem tornar-nos a veure amb els Minyons de Santa Cristina i tornar a actuar a Caldes de Malavella...

Ara recordeu Xerrics posem-nos les piles que s'acosta la diada!

Comentaris