Crònica de l'actuació a Vallfogona!

El passat diumenge 30 d’agost els Xerrics d’Olot ens vam desplaçar a Vallfogona del Ripollès per actuar amb un públic que ja fa un parell d’anys que ens coneix i gaudeix dels castells.

En una dia tant important com aquell, i coincidint amb la diada de Sant Fèlix, els castellers grana coincidint amb els castellers de Mollet vam voler portar el millor que teníem preparat per aquella festa major i ja de pas aprofitar per poder veure si unes construccions una mica més altes serien possible per la setmana vinent, les festes d’Olot.

Vam començar portant a la plaça assolellada un bonic pilar de 4 que vam caminar i es va mostrar estable durant la seva trajectòria, tant els castellers del pilar com els que formaven part de la pinya vam poder coordinar el moviment d’aquesta construcció cosa que va permetre un caminar molt lleuger i unit que va poder fer lluir els colors dels garrotxins.


Més tard, i conjuntament amb els castellers de Mollet, vam aixecar dos pilars de 4 amb facilitat i gràcia que van poder permetre que dues enxanetes més poguessin fer l’aleta sense cap problema per marcar l’inici a la ronda dels castells.


En primera ronda de castells vam optar pel quatre de sis amb agulla, un castell que tot i no portar a cada actuació als assajos s’ha anat practicant i en aquest moment de l’exhibició es va poder veure la bona feina feta. Pel que fa aquest quatre es va estrenar un dos en el seu primer castell de sis i per això la volem felicitar.


En segona ronda vam portar el tres de sis, un castell molt assolible a aquestes hores de la temporada i amb moltes aspiracions a poder pujar un pis més. El tres es va mostrar en equilibri complet i no va mostrar cap deformació ni sorpresa, per tant els garrotxins en sortíem ben satisfets d’aquesta segona ronda. Per remarcar cal dir que en aquest tres també es va estrenar un altre dos, que com la resta de la mainada ho va fer molt bé i el felicitem per la seva estrena en la colla olotina. El segon també es va estrenar en aquella posició i el volem felicitar per la bona feina feta.

Per acabar la ronda de castells vam portar la torre de sis, sense cap novetat en el tronc es va alçar correcta, estable i sòlida on es va poder mostrar els bons assajos que últimament els xerrics estem fent, tant a Sant Esteve com al local de la colla.

Per acabar l’actuació vam donar pas a dos pilars de quatre nets, tot i la mainada novella que hi havia tot va anar com calia i van marcar el final d’una gran actuació tant pels Xerrics d’Olot com els castellers acompanyants, els castellers del Mollet.

Finalment, tot i haver acabat l’actuació amb èxit, vam aprofitar la bona afluència per fer una prova de pinya de set que va donar lloc a moltes idees de cara la setmana que ve.

Per part del poble de Vallfogona els castellers van ser convidats a un pica-pica i una pantalla per poder gaudir de part de l’actuació de Sant Fèlix, i els que estaven més acalorats van poder refrescar-se a l’agradable piscina del poble.


Volem donar les gràcies als castellers de Mollet per ajudar en les pinyes i per la seva companyia en un dia bonic com aquell, al públic acollidor i participador de Vallfogona, a l’Organització del poble per convidar-nos i finalment als castellers de la colla garrotxina que van impulsar l’actuació a Vallfogona i la van fer molt més agradable. 



Comentaris