Crònica de l'actuació de Festes del Tura 2015


Per Festes del Tura els Xerrics d'Olot sempre es proposen portar castells interessants a la plaça Rector Ferrer d'Olot, i enguany, amb el permís de la pluja, l'església de Sant Esteve veia com els de la camisa grana obrien l'actuació amb un vano de tres pilars de quatre, que tot i que un es quedà en intent desmuntat, presentà una bonica estampa.


El tres de set, que ja s'havia descarregat en dues ocasions aquesta temporada, fou l'escollit per obrir la ronda de castells, amb alguns canvis a les posicions de segons i quarts que mostraven la versatilitat de la colla, el castell es descarregava sense problemes, donant el punt de tranquil·litat necessari per encarar els següents castells.


Un quatre de set que no s'havia pogut plantejar en cap ocasió aquesta temporada va ser l'escollit per enlairar a la segona ronda, castell que s'havia treballat en diverses ocasions al assajos però que no trobava el moment de sortir a plaça, finalment ho va fer davant del públic Olotí, amb una rengla una mica entrada, però ferm i solvent pel bon treball desenvolupat pels castellers.


A la darrera ronda de castells es va descartar la torre i es va optar pel cinc de sis, un castell que donava la possibilitat d'entrar a més castellers de tronc i que servia per fer guanyar confiança i rodatge a joves castellers dels pisos superiors.


Davant del nombrós nombre de camises presents, i la bona dinàmica de treball del pilar de cinc, en aquesta ocasió, el pilar de finalització d'actuació es veia escortat per dos pilars de quatre. Un bonic vano de cinc que servia per tancar una gran diada castellera.


Cal afegir que les colles convidades descarregaven amb solvència tots els seus castells, els Marrecs de Salt ho feien amb 3pd4, 3d8, 4d8, 2d7, pd5. Per la seva banda, els Sagals d'Osona descarregaven 2pd4, 5d7, 2d7, 4d7, pd5.


Volem donar les gràcies a les colles convidades pel tracte tan cordial i proper que sempre mostren i per l'ajuda que sempre ofereixen així com també a membres d'altres colles, que ens van donar un cop de mà a plaça, com els Vailets de l'Empordà, Minyons de Santa Cristina i Nens del Vendrell.

Comentaris