Tothom pot fer castells

És de domini públic allò tan escoltat de que "Tothom pot fer castells", però exactament què vol dir això?

En una Colla Castellera, el fet que els seus integrants diguin aquesta famosa frase, no només vol dir que et podem trobar un lloc al castell, també vol dir que et podem trobar un lloc fora del castell!

A Xerrics d'Olot hi ha membres d'una família que participen activament del castell, ja sigui a la pinya, al tronc, al pom de dalt, de folres de moment no en fem (encara), però també a les gralles i tabals.


Altres membres, no ens ajuden amb el seu pit, les seves mans, o els seus pulmons, però, no us imagineu la de feina que fan. Tenim gent que fa fotos, que filma, que aten la botigueta mòbil, que està per la mainada quan estem actuant, que subministra aigües als suats castellers, que porta faixes i samarretes extres per aquelles persones que a vegades ens venen a ajudar, aquells que s'encarreguen de tota la organització burocràtica i/o de direcció, i moltes altres tasques que no són tan visibles, però que són importantíssimes pel nostre funcionament.

La pregunta aquella de "Qui pot fer Castells?", doncs, es respon amb un rotund i clamorós TOTHOM. Perquè no només acceptem a tothom sense menystenir la seva nacionalitat, la seva ideologia, la seva fisiologia o les seves capacitats, és que fins i tot n'estem tan convençuts de que tothom pot fer castells, que no posem cap barrera per tal de que això sigui així, tampoc monetària! Si, si, heu llegit bé, fer Castells és GRATIS!!

Així doncs, no us ho penseu més, i veniu a veure'ns, que FER CASTELLS ESTÀ DE MODA!


Comentaris