Crònica de l'actuació dels Xerrics a la Festa Major de Salt

En una de les Diades que als Xerrics d'Olot els acostuma a anar bé, la colla Garrotxina es presentava a la plaça Lluís Companys de Salt, per la seva Festa Major, amb algunes baixes que els feren replantejar la seva actuació a la baixa, aconseguint, tot i així, millorar el seu millor registre en aquesta plaça, gràcies a les ajudes de les colles presents i als Vailets de l'Empordà que ens feren costat en aquesta actuació. Les colles de la Diada, juntament als Xerrics, foren, els Xicots de Vilafranca, els Castellers de Terrassa i els amfitrions i padrins, els Marrecs de Salt.

Torre de sis dels Xerrics d'Olot a Salt

Els volcànics encetaven la Diada amb un pilar de quatre caminat que segons la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya es convertia amb el milè intent de castell que els Xerrics portaven a plaça, pilar on el segon i el terç, pertanyents a la colla des del moment del seu origen, realitzaven un bonic pilar caminat, estable i ferm que homenatjava tant l'efemèride, com la veterania dels castellers de la colla.


A la primera ronda, el castell escollit dels granes fou el tres de sis amb agulla, una construcció que no suposà cap problema als castellers del tronc, i que servia d'aquesta manera per treballar la colla i deixar-la en bona posició per encarar la segona ronda.


En aquesta segona ronda, el tres de set engegava amb un petit desajust de mides entre la rengla i la buida, desajust que es reproduí a cada pis i que provocà que el tronc hagués de treballar al punt d'arribada de l'enxaneta i a la sortida de la mainada i quarts. Un gran treball de castellers de tronc i de pinya, i el bon rodatge amb aquest castell feia aconseguir l'objectiu de descarregar-lo i celebrar-ho. Una bona jornada pel segon que s'estrenava en aquest castell.


La torre de sis era l'escollida a l'última ronda, en aquesta ocasió, amb dues novetats, una a terços, i l'altre a dosos, que deixaven el pavelló ben alt i descarregaven la torre sense problemes.


Com a pilar de comiat, el pilar de cinc era el que servia als Xerrics per finalitzar una gran jornada castellera. Un pilar de cinc amb un punt d'anada endavant però que no va comportar problemes per descarregar-se.


Com a premi a la feina que estan realitzant els petits de la colla, i que de ben segur tindrà una bona recompensa en un breu temps, quatre pilars de tres nets servien pel lluïment dels més menuts.


Aquí podeu gaudir de les fotos de la Diada:



Els Xerrics comencen les seves vacances, dues setmanes on l'activitat castellera cessarà però on els castellers gaudiran d'altres activitats tals com una caminada, una acampada i també una costellada.

Reprenem els assaigs l'11 d'agost, amb la mirada posada a l'actuació de Festes del Tura i el Pilar de les Escales.


Comentaris