Crònica de Pailherols

Els Xerrics d'Olot es desplaçaren el cap de setmana a Pailherols on cada any es celebra la Fête des fromages centrat en una regió concreta. Aquest any es centrava a Catalunya, i a més de gaudir dels magnífics formatges catalans hi havia conferències sobre l'estat del Procés, àpats típics catalans, i els castells dels Xerrics.

El dissabte la colla Olotina hi realitzava una cercavila, aixecant en diferents llocs de la Fira tres pilars de quatre.

El diumenge hi duien l'actuació castellera, que tot i no poder gaudir de moltes camises, hi portaven castells interessants amb proves de castellers prometedors i en noves posicions pel rodatge necessari per futures actuacions.

Començaven amb una petita cercavila que arrossegava a moltíssims espectadors cap a la plaça d'actuació, aixecant un pilar de quatre pel camí.


A continuació, i ja a plaça, els Xerrics aixecaven un nou pilar de quatre


A la primera ronda de castells escollien el quatre, un castell on aprofitaven per col·locar un dos baixat del pis de dalt per donar-li confiança per properes actuacions i on hi pujava una acotxeneta amb poc rodatge per també curtir-la a la posició.


A continuació, per dues vegades es desmuntava un intent de tres de sis que no mostrà prou solidesa a nivell de pinya.

Es passà a l'última ronda on s'aixecava una torre de cinc molt sòlida i lleugera.


Per acabar l'actuació s'aixecava un valent pilar de quatre que es saludava al públic present i que acomiadà amb forts aplaudiments els Castellers de la Garrotxa.


Un gran cap de setmana que serveix per traslladar el fet casteller a unes terres poc coneixedores d'aquesta tradició però que a la vegada es mostraren entusiasmats i satisfets pel mostrat per la colla olotina.


Comentaris