Crònica de l'actuació a Figueres

El passat diumenge 28 de Juny del 2015 els Xerrics d'Olot ens vam desplaçar a Figueres per actuar conjuntament amb la Colla Castellera de Figueres, els Esperxats de l'Eestany i els Castellers de Terrasa per celebrar la diada castellera dels amfitrions.
Tot i la intensa calor, les quatre colles van poder portar grans fites a la plaça i es va notar un ambient casteller molt agradable, amb colles molt participatives i un públic molt acollidor amb ganes de veure les magnífiques torres que s'alçaven per tocar el cel.


En primera ronda es van fer una sèrie de pilars de 4 per marcar l'inici de la diada. En el cas dels Xerrics d'Olot vam portar a terme un pilar de quatre que portàvem temps practicant a assaig i anava acompanyat de dos pilars de tres nets on van debutar mainada que tot just començaven a viure les seves primeres diades castelleres lluint el color de la camisa grana.


En la primera ronda de castells els Xerrics d'Olot vam portar a la plaça un tres de sis amb agulla. Aquest castell tot i que es va deformar lleugerament es va mantenir estable i es va descarregar sense grans dificultats. Cal mencionar que es va estrenar una nova terça i tots els Xerrics n'estem ben orgullosos.


En segona ronda els Xerrics d'Olot vam alçar una torre de sis, on hi va haver un canvi d'última hora en la posició de dosos però que es va assolir sense dificultats, fet que demostra el treball ben fet als assajos!


Finalment els Xerrics vam voler portar a la plaça el seu objectiu més important i el repte més ambiciós de la temporada, el tres de set. En primer lloc es va mostrar amb bones mides però al moment de creuar l'enxaneta es va deformar i es va decidir tirar avall. En veure l'intent els Xerrics vam veure aquest castell assolible i encara més després de les exitoses proves els mesos abans als assajos. Finalment es va decidir tornar a provar i malgrat els nervis i la moto d'alguns de nosaltres (pel fet de ser el castell de set més matiner de la temporada) es va assolir i amb un entusiasme i una emoció important la colla el vam celebrar com toca: entre crits, emocions i aplaudiment... I alguna llagrimeta merescuda.


Com a pilar de sortida els Xerrics vam portar el pilar de 5 que es va mostrar estable i ferm.



Després d'una magnífica actuació per part de les quatre colles castelleres, alguns castellers vam decidir que tocava refrescar-se amb una petita guerra d'aigua que va deixar a tothom ben xop.
Per acabar la diada hi va haver un dinar on tothom va disfrutar d'un bon àpat.
Finalment alguns de nosaltres vam anar a recompensar-nos la feina ben feta a l'agradable piscina de Maià on vam passar una tarda molt divertida i entretinguda.

Moltes felicitats colles per tots els èxits assolits durant la diada de Figueres, agraïm molt a tots els castellers i castelleres que es van fer pinya els uns als altres i esperem tornar-nos a veure molt aviat!

Comentaris