Crònica de l'actuació a Empuriabrava

Al desplaçament a Empuriabrava els Xerrics d'Olot hi volien portar una actuació tranquil·la, sense pretensions, amb algunes rotacions de posicions d'alguns castellers, però alhora on poder treballar algunes posicions i descarregar alguna construcció prou interessant.


La Colla Garrotxina actuava en segona posició, darrera dels amfitrions, els Vailets de l'Empordà i abans de la Colla Jove de l'Hospitalet.

S'iniciava l'actuació després d'un pilar caminat dels Vailets, amb ronda de pilars conjunts, i els granes aixecaven un pilar de quatre saludat, que tot i que va tenir uns certs problemes a la pujada de l'enxaneta, no va presentar més entrebancs i es va descarregar sense problemes.


A la primera ronda el plantejament de la tècnica apostava pel castell més estable, el quatre de sis. El castell va presentar rotacions en algunes posicions per fomentar el treball d'un ventall més ampli de castellers, però tot i així es va mostrar amb bones mides i còmode pels seus integrants tot i treballar expressament amb una versió de pinya reduïda.


El tres de sis amb terços a la posició de segons i amb canvis a la buida i als dosos, era l'escollit per la segona ronda. Un bon castell que per buscar-li alguna cosa podríem dir que estava un pensament tancat, però molt estable i solvent.


Començava la tercera ronda i a partir d'aquesta, els Xerrics és on volien aixecar les construccions una mica més ambicioses. Aquest cop, la torre de sis es mostrava una mica més estable que l'anterior descarregada per l'Aniversari del Bateig, fins i tot còmode, i es descarregava de forma ràpida i sense problemes.


La darrera construcció ambiciosa era el pilar de cinc, un pilar de cinc que tot i que va presentar un pèl de deformació a nivell de segon, la gran feina i experiència d'aquest i de la resta de pilaners, no va fer dubtar en cap moment la integritat del pilar, aconseguint d'aquesta manera descarregar quaranta-un pilars de cinc consecutius.


Just darrera, es van aixecar tres pilars de tres nets per rodar a mainada nova i començar a provar-ne d'altre a noves posicions.


La propera actuació serà a la plaça Rector Ferrer d'Olot, el dissabte 23 a les 12:00, juntament amb altres entitats de la Garrotxa i mitjançant l'organització dels Marrinxos, es vol fer un recapte de diners per enviar al Nepal i ajudar a la seva recuperació després dels malaurats terratrèmols dels darrers dies.




Comentaris