Crònica de l'actuació a Centelles

Els Xerrics es traslladaven a Centelles per celebrar la Diada dels Sagals d'Osona, juntament amb els Castellers d'Esplugues i els Castellers de Santpedor, i per donar el comiat a la temporada amb la última actuació programada.

Tot i no poder disposar de prou camises per presentar a plaça els castells preparats els últims dies, és de destacar la gran presència de castellers propis a aquestes alçades de l'any i en un desplaçament fora de casa.


L'actuació s'encetava amb la ronda de pilars d'entrada, on els de la camisa grana presentaven un ferm pilar de quatre acompanyat d'un pilar de tres net. El pilar de quatre un pèl tirat endarrere es mostrava, tot i així, ferm i ben plantat. El pilar de tres net no presentava problemes i es descarregava sense entrebancs.


Els Xerrics d'Olot, que actuaven en tercer torn, iniciaren la seva primera ronda amb el quatre de sis. Un castell lleuger que no donava problemes a cap de les rengles i que es descarregava de forma solvent, donant a la colla una bona dosi de confiança.


A la segona ronda, els de la Garrotxa es plantejaven el tres de set, un castell que a l'actuació anterior havien de desmuntar en dues ocasions, tot i haver realitzat magnífiques proves als assaigs previs. En aquesta ocasió el castell s'inicià amb bones mides, i amb confiança per part de la colla, que era coneixedora dels bons resultats als assaigs. El castell s'aixecà amb solvència, tot i l'obertura d'una de les seves rengles, però a partir de la descarregada, es va perdre un rengle, i algunes vibracions que van recórrer tot el castell van ocasionar que es perdessin definitivament les mides i que el castell caigués. Per sort, sense mals majors.


A la darrera ronda, tot i la caiguda, els Xerrics treien ofici i presentaven una bona torre de sis que, sense oscil·lacions ni regirades, es descarregava sense problemes.


A la ronda conjunta de pilars de comiat, els olotins enlairaven un bonic pilar de quatre saludat, que també sense entrebancs, es descarregava de forma solvent.


Destacar que tot i la caiguda patida i que la darrera fou fa tres temporades, la Diada a Centelles va ser una gran actuació per part dels Xerrics d'Olot que, poden presentar un quatre de sis, un tres de set carregat i una torre de sis fora de casa a les acaballes de la temporada. Una temporada excel·lent que ha reivindicat els castells de set, que amb notòria assiduïtat s'han portat a plaça, i on s'ha pogut gaudir d'assaigs molt solvents i prometedors.


Comentaris