Crònica de l'actuació de Vigilia de la Diada Saballuda

L'actuació de la Vigilia de la Diada dels Castellers de Sabadell es presentava com una nova oportunitat de presentar castells de set i refermar el bon moment pel qual passa la colla.

id3d7
 La jornada començava amb certes presses, l'autobús no va encertar amb el recorregut i això va fer arribar un pel més tard del que es volia, encara que dins l'horari d'actuació.

S'iniciava la ronda de pilars amb dos pilars de quatre per part de la Colla on s'hi estrenava un segon. Els pilars van ser molt còmodes i es van desenvolupar molt correctament.


Seguidament es va procedir amb un tres de set que es va desmuntar per presentar deformació evident, a continuació, al segon intent, els nervis van fer desmuntar un castell que presentava bones mides i això va fer decidir donar pas a castells d'una gamma inferior i encetar l'actuació amb un castell de sis plantes, el quatre de sis. Tot i així, el primer intent va ser necessari desmuntar el peu per mala geometria de la pinya i això només feia que augmentar els nervis a la Colla.

Finalment, la primera ronda engegava amb un bonic quatre de sis que presentava bones mides, amb una llarga aleta que exigia un petit esforç més pels castellers que, tot i així, es mostraven molt còmodes amb un castell que s'està treballant i portant a plaça amb un pis més, i que servia perquè la Colla s'espolsés els nervis passats.



A segona ronda, es presentava el cinc de sis, un bon castell que permet una alta participació de castellers de tronc on debutava una de les nenes en una nova posició de dos. El castell va mantenir unes mides correctes i es va descarregar sense problemes.



A l'última ronda de castells, les colles presents, permetien que els Xerrics poguessin portar el seu tercer castell i s'optava per la torre de sis. Una torre sense entrebancs, un pèl lenta, però sòlida, estable i solvent.


A la ronda de pilars de comiat, els Xerrics actuaren una mica més tard que la resta de colles per tal de poder presentar el seu pilar de cinc, gràcies a l'ajuda de pinya dels castellers de les altres colles que s'incorporaven a mida que acabaven els seus respectius pilars. El pilar de cinc presentava una mica de moviment anecdòtic a l'entrada de l'enxaneta però això no va fer dubtar en cap moment de la seva solidesa i es descarregava sense problemes.


La molt alta afluència de camises en aquesta època de la temporada i tenint en compte les retransmissions esportives de màxima audiència, no van fer possible, novament i per poc, el presentar a plaça el quatre de set com a castell d'inici.

Tot i així, la feina que es desenvolupa als assaigs i el compromís que presenten els castellers de la colla permet imaginar la propera actuació a Centelles amb aquests castells de set plantes.


Comentaris