Crònica de l'actuació de Santpedor

El passat diumenge 28 els Xerrics d'Olot es traslladaven a Santpedor per tal d'enlairar els seus castells amb la colla local, els Castellers de Santpedor.

La colla volcànica aconseguia moure un bon contingent de castellers però tot i així no suficients per plantejar-se presentar castells de set plantes.

La diada s'iniciava amb el tradicional entrada a plaça del pilar de quatre caminat. Un pilar amb uns integrants molt rodats i experimentats que presentava una gran fermesa.


A la primera ronda, el castell escollit fou el tres de sis amb l'agulla, una construcció que ja s'havia portat amb èxit a plaça en dues ocasions aquesta temporada. El castell va presentar una bona estabilitat i solvència, tot i les nombroses novetats entre els integrants del tres, i va mostrar una excel·lent agulla.


Una torre de sis amb bones mides i no massa bellugadissa es va enlairar en segona ronda, aquest cop, al local polivalent, ja que la pluja va obligar a traslladar l'actuació a cobert. Una torre que es segueix treballant amb la intenció que sigui una de les futures construccions a les quals s'hi pugui posar un pis més.


A l'última ronda de castells, els de la camisa volcànica trien el tres de sis net, un castell que no es pot posar sobre d'una pinya per manca de camises però que ja es comença a tenir força per mà, un puntet tancat de mides, però que es mostra molt estable i solvent.



Finalment, a la ronda de pilars, els Xerrics d'Olot aixequen un potent pilar de cinc, un pilar que gaudeix d'una efectivitat del cent per cent de descarregades, un pilar que s'aixeca en solitari per tal d'aprofitar l'ajuda dels Castellers de Santpedor a la pinya i que denota l'experiència dels pilaners.



A l'última ronda de pilars, cada colla aixeca dos pilars de quatre de forma conjunta, els de la Colla de la Garrotxa, saludats, paradets i bonics.


L'actuació de Santpedor es mostra com una jornada important de cara a preparar la Diada dels Xerrics del proper 11 d'octubre, on s'espera poder gaudir de més camises a plaça i portar així a la capital garrotxina els castells de set que s'han preparat als assaigs.
Una actuació, la de Santpedor, on els amfitrions van mostrar un comportament excel·lent i que van oferir un magnífic dinar als Xerrics.

Comentaris