Crònica de la Diada dels Xerrics 2014

Dissabte passat a Olot els Xerrics van oferir una de les millors jornades castelleres de la seva història, igualant la seva segona millor actuació.
L'equip Tècnic en aquesta ocasió es plantejava una jornada on poder oferir castells que permetessin la participació d'un nombre elevat de castellers de tronc en detriment d'una jornada de màxims. Els bons resultats de les darreres actuacions i el treball col·lectiu realitzat als assaigs oferia una bona ocasió per premiar la colla amb una actuació d'aquestes característiques.


A la ronda conjunta de pilars d'inici, els de la terra volcànica aixecaven dos pilar de quatre saludats que es mostraven estables i còmodes.


 A la primera ronda es tria el quatre de set, que es mostra molt estable, quiet i lleuger. Un castell amb unes bones mides d'obertura que permetria encabir-hi en un futur, si es mostra convenient, una agulla.


La Colla segueix creixent amb objectius i consolidant castells, i a la segona ronda s'opta pel tres de set. La primera construcció de set plantes que es va aconseguir descarregar i que s'ha descarregat més vegades, en aquesta ocasió, faria treballar el tronc per mantenir-la a lloc i poder-la descarregar. Amb una rengla excessivament oberta i la plena i la buida massa properes, el pis de quarts va ser el que va patir més la deformació i qui va treure ofici per aconseguir l'objectiu de descarregar el castell. Un bon ofici que denota la feina feta als assaigs i el perquè de portar deu castells de set plantes descarregats en poc més d'un any.


A la darrera ronda de castells, es descarta la torre en favor del cinc de sis per afavorir una participació més alta de castellers de tronc i s'enlaira un cinc de bones mides, que es mostra solvent i estable.


A continuació, els Xerrics enlairen el pilar de cinc, una construcció amb la qual es senten molt còmodes i que tot i que pateix d'alguna vibració més de la de costum, es mostra molt solvent i referma la seguretat de ser gairebé una quarantena de pilars de cinc descarregats sense caigudes.


Per finalitzar, la Colla de la Garrotxa enlaira de forma simultània un pilar de quatre amb dos pilars de tres nets a banda i banda, que serveixen de comiat de la Diada, i que deixa palès el bon moment pel qual està passant la colla.


A la Fira de Sant Lluc, a la plaça Major, els Xerrics faran algun castell i tallers per qui vulgui aprendre quelcom més del món casteller, i les properes actuacions seran el dia 25 a les 18:00 a Sabadell, i el dia 2 de novembre a les 12:00 a Centelles.


Us hi esperem a tots!


Comentaris