Crònica de l'actuació de Vallfogona

La Festa Major de Vallfogona és una Diada que senta especialment bé als Xerrics d'Olot. És una Diada on no s'acostuma a enlairar els Castells més grans, però si que és un excel·lent banc de proves de cara a l'actuació de Festes del Tura.



Després de dues tandes de tres pilars de tres nets per rodar la mainada i per escalfament dels no tan mainada, l'actuació s'inicia amb un pilar de quatre caminat, que s'utilitza de rodatge de cara al Pilar de les Escales de Festes del Tura. Un pilar amb components ja molt rodats que no presenta problemes i manté una gran estabilitat.







A continuació el castell enlairat és el tres de sis. S'utilitza la pinya del tres de set i es prescindeix del pis de terços. El castell es mostra molt estable, realitzant la pinya una gran feina que, sense dubte, si es repeteix per Festes del Tura, significarà descarregar un gran tres de set. La part alta del tronc es mostra molt segura, àgil i còmode.



A continuació, i seguint el mateix sistema utilitzat al tres, s'enlaira el quatre de sis. Pinya i tronc del quatre de set però prescindint del pis de terços. El castell, a l'igual que l'anterior, es mostra estable fins a l'extrem, demanant a crits ser enlairat amb una planta més. Una bona construcció que obra la porta, de nou, a descarregar el quatre de set davant del públic d'Olot. En aquest castell es gaudeix de la companyia de la gent de Integra Olot, entitat sense ànim de lucre que vetlla pel benestar de les persones discapacitades de la Garrotxa, amb qui participem altruistament, juntament amb altres entitats locals, en la seva elaboració d'un calendari per aconseguir finançament per les seves activitats.



El següent castell escollit fou el cinc de cinc net, una construcció que ja s'ha portat a plaça amb un pis més aquesta temporada, i que no es descarta que sigui l'acompanyant del tres i del quatre de set per Festes del Tura.



El quatre de sis net s'enlairà a continuació, de forma estable i còmode, amb gran eficàcia i solvència, i com a nova prova de com de bé s'estan realitzant les proves a assaig, i de la gran feina realitzada per tothom.



El següent castell que es podia haver sumat a la llarga llista dels realitzats a Vallfogona fou la torre de sis. El castell es va enlairar correctament, però amb l'acotxadora posada i l'enxaneta a la cintura dels dosos, aquests van mostrar un moment d'indecisió en la passada de l'enxaneta i es va decidir, amb la prudència que caracteritza la tècnica i tan bons resultats està oferint, fer baixar el castell, sense que això perjudiqués en absolut, les bones expectatives posades en aquest castell tan tècnic i aeri.



Una nova prova d'un castell net va ser el que va seguir a la torre, el set de cinc net. Un grandíssim castell que la Colla fa dies que treballa als assaigs i que mai havia tingut la possibilitat de portar a plaça, i que té algunes opcions de ser el company de jornada del tres i el quatre de set per Festes del Tura, posat a sobre de la pinya. El castell va mostrar un cert treball a la part del quatre, que va mostrar alguna deformació i que exigí contínues rectificacions per part d'alguns castellers, però que també va demostrar que la feina s'està realitzant amb coherència per la bona resposta del tronc.



L'última construcció de la diada va ser el pilar de quatre saludat, un pilar molt fort que estrenava enxaneta a plaça en aquesta posició i que va servir per acomiadar la bona resposta del públic que es va mostrar molt participatiu i col·laborador a les nostres pinyes.


Una gran diada, amb molta presència de camises, que permet de realitzar bons castells i proves molt bones de cara a preparar l'actuació més important de l'any, la de Festes del Tura.





Comentaris