Crònica de l'actuació de Festes del Tura 2014

L'actuació de Festes del Tura d'Olot acostuma a ser la diada més important de la Colla dels Xerrics que, en aquestes dates, veuen incrementat el volum d'efectius a plaça i el fet d'enlairar castells davant del públic local, esperona de forma important la motivació dels castellers.



A Olot s'arribà amb un treball previ important, amb molta feina feta, i amb les proves de castells amb possibilitats de portar a plaça, molt mastegades. Les diverses possibilitats de construccions disponibles no van fer acabar de decidir fins a l'últim dia quin seria el tercer castell que acompanyaria el tres i el quatre de set, essent això una senyal del bon estat de forma de la Colla. Finalment, la tècnica en reunió, va decidir anar a per una actuació de màxims i presentar a Olot la tripleta clàssica de set.

Seguint la tradició que acostuma a acompanyar els horaris d'actuació, la pluja va fer traslladar les colles a l'Hospici, que en altres temps havia estat una plaça que es resistia. Actualment, s'ha convertit en tot un talismà pels Xerrics, per les grans actuacions que hi presenten, i que convertiria aquesta, en la millor actuació de la història de la Colla, que segueix superant-se a cada temporada.

S'inicià l'actuació amb pilars simultanis de les tres colles, amb un vano de tres pilars de quatre de la colla d'Olot, que denota el bon estat de forma de la mainada, i que els esperona a seguir treballant per ajudar a fer créixer la Colla.


El primer castell escollit per presentar, fou el quatre de set, que els últims assaigs presentava sempre unes mides més correctes i oferia més confiança al pom de dalt. Aquest castell s'aixecà de forma notablement correcte, amb molt d'aplom i quietud, i va servir per donar la confiança necessària per afrontar la següent ronda.


En segona ronda, i com a primers en l'ordre d'actuació, els Xerrics tenien molt clar que el tres de set seria l'escollit per portar a plaça, i tot i alguns canvis al pis de quarts respecte al presentat a Salt, el castell s'enlairà amb molt bones mides i de forma estable, presentant unes magnífiques credencials del potencial de la Colla, que no perd de vista altres objectius a l'abast a la categoria dels castells de set.


La tercera i última ronda fou l'hora de presentar la torre de sis, una castell que ja s'havia aixecat altres vegades aquesta temporada, però que no havia pogut acompanyar encara a dos construccions de la gama del set. La torre s'enlairà de forma molt correcte i estable, i tot i que a la baixada, un dels segons va perdre peu, el bon treball conjunt de la pinya, molt atenta, i el segon, re-estabilitzaren l'estructura per poder-la descarregar sense més entrebancs.


Les colles van enlairar de forma conjunta uns pilars de cinc molt macos i potents que van servir de comiat a l'actuació i que va donar pas a les celebracions i balls dels presents.


Aquesta actuació es converteix en la millor actuació de la història, aconseguint superar l'anterior millor, de l'any passat, també realitzada per Festes del Tura.



Els Xerrics expressen d'aquesta manera les seves ganes de seguir creixent com a Colla, d'eixamplar-se en nombre d'efectius, i de poder mirar alguns objectius nous que s'albiren a l'horitzó.




Comentaris