Primer set descarregat de la temporada a Salt

Fa un any els Xerrics d'Olot descarregaven per primera vegada els seu primer tres de set i ho feien a l'actuació de Festa Major de Salt, enguany, aquesta diada era esperada per reunir un nombre d'efectius suficients que permetés portar a plaça els castells que s'havien estat treballant als darrers assaigs.


S'encetava l'actuació amb un pilar de quatre caminat per part dels de la terra volcànica, que aquest any actuaven en tercera ronda, permeten d'aquesta manera una major ajuda entre les colles del nord, els Marrecs i els Xerrics. El pilar es va caminar en direcció a la façana de l'ajuntament i es va saludar a tota la plaça, mostrant-se segur i estable.


La primera ronda de castells servia per presentar un dels objectius de la jornada, el 5d6, un gran castell que permet la participació d'un gran nombre de castellers de tronc, i que requereix una no menys quantitat de gent a pinya per tal d'enlairar-lo. En aquesta jornada, el nombre d'efectius de pinya va ser prou nombrós per poder-lo aixecar, i després de cinc anys de no portar-lo fora de casa, el 5d6 s'aixecava de forma segura, tranquil·la i estable. Un gran castell que presagiava una bona actuació.


A la segona ronda de castells, la colla decidia portar el seu segon objectiu de la jornada, el 3d7, una construcció que no es realitzava des de finals de la temporada passada, però que s'havia treballat intensament des de principis d'aquesta. El resultat fou l'esperat, un gran tres de set que s'aixecava i es descarregava de forma molt solvent, estable i segura i que no mostrava deficiències ni deformacions en cap de les línies. 


A l'última ronda de castells, i després d'una llarga meditació per part de la tècnica, s'opta per presentar el 4d7, un castell que també s'havia treballat llargament als assaigs amb resultats molt satisfactoris però que mostrava alguns dubtes a nivell de pinya per tal d'enlairar-lo. S'escull aquest castell per la confiança obtinguda al darrera dels assaigs realitzats, amb l'objectiu que la colla vegi que hi ha el nivell necessari per fer-lo però amb la consigna que si hi ha algun dubte es desmunti. El castell a l'enlairada mostra algunes deficiències a nivell de pinya i un dels segons fa un treball excessiu que fa dubtar de la seguretat al pas de l'enxaneta i es decideix desmuntar-lo amb l'acotxadora col·locada. 


A la ronda de repetició es triava el 4d6, el mateix tronc de l'intent de 4d7 però sense els terços, un castell que es mostrà, clarament, sense cap dificultat per la colla Garrotxina. Un castell tremendament estable i solvent que es descarregava sense problemes.



A la ronda de pilars de comiat, els de la camisa grana aixecaven dos pd4 que es saludaven a la plaça i no mostraven dificultats a la descarregada.



Una gran jornada castellera pels Xerrics d'Olot que deixava un petit gust agredolç amb la prova del quatre però que assolien els objectius que tenien previstos, descarregant el primer castell de set de la temporada i portant un maco cinc fora de casa. Ara de vacances, tornaran a la feina el 12 d'agost a la plaça Rector Ferrer, amb els Assaigs a la Fresca, que són oberts a la participació del públic que podrà veure recompensada la seva ajuda amb el sorteig d'un pernil.




Comentaris