Crònica de l'actuació de Sant Roc

En el marc del XX Festival Sant Rock organitzada pel Gos de Sant Roc, els Xerrics es traslladen a les Fonts de Sant Roc d'Olot per tal de participar en aquesta celebració aixecant els seus castells 

Tot i la dificultat de reunir els castellers un dissabte de juliol, un bon nombre de camises es presenten a plaça amb la ment posada a poder realitzar proves que puguin ser traslladades a la propera actuació de Salt del 27 de juliol.

S'inicia l'actuació amb un pilar de quatre caminat que no comporta masses problemes i que serveix de bon treball als membres de la pinya presents.

Seguidament es va per l'objectiu de la jornada, el 3d6 net. Un castell que per mancances de castellers no es pot provar tal com es volia i es decideix reestructurar-lo en un 3d6 sobre una petita pinya amb els primeres mans i vents, amb el pis de quarts sencer a la tercera planta i amb una barreja de segons i terços a la segona planta. El castell s'aixeca molt parat i estable i tot i que manté un rengle un pèl obert, ofereix una confiança  i un bon fer que de segur es traslladarà a la propera actuació de Salt amb un pis més.

Un dels altres objectius que es volen aconseguir a Salt és descarregar el 5d6, i aquesta segona ronda de castells s'aprofita per pulir detalls d'aquesta construcció. Aquest castell es tenia intenció de plantar-lo a Figueres, però la gran necessitat de camises presents a plaça que comporta va motivar deixar-lo per una ocasió amb més camises granes. Es planta un 5d5 net impecable a nivell del tres i amb molt bona resposta a nivell de la torre. Un castell que es va treballant des de fa temps a nivell d'assaigs i que respòn molt bé a nivell de castellers. Una construcció que de seguida que es reuneixin camises suficients es convertirà en un dels habituals.

A continuació s'opta per un castell que també es vol fer crèixer de nivell tant aviat com es pugui tal com ja es va assolir l'any passat, i és el quatre. S'aixeca un 4d5 net amb els castellers del pis de quarts i segons íntegres. Un castell molt vistós i impecable que demostra el seu potencial de cara a fer-lo pujar de pisos i que deixa enrera alguns petits problemes que ocasionava un cert temps enrera.

Finalment s'acomiada l'actuació amb un impecable pilar de quatre saludat.

Els petits reptes que es volien superar de mica en mica es van solventant, i la presència de camises tant als assaigs com a les actuacions, la feina feta dia rera dia, i la confiança que la colla està agafant en les seves pròpies possibilitats, obre de nou la porta a poder portar castells de més envergadura a les properes actuacions, tal i com es van aixecar a mitjans i final de la temporada passada. Castells que van demostrar el nivell casteller de la colla per la solvència demostrada a la seva execució.

Bona feina feta Xerriques i Xerrics, seguim treballant que tenim molta set de set!!




 

Comentaris