Crònica de l'actuació de Figueres

El diumenge 29 de juny els Xerrics es van desplaçar a la Rambla de Figueres per tal de fer l'actuació de la Diada de Sant Pere.

Es reunien en aquesta població els Marrecs de Salt, els Cargolins d'Esplugues, els Xerrics d'Olot i els amfitrions, la Colla Castellera de Figueres.

Els Xerrics actuàven en quarta ronda, aprofitant el torn d'una de les colles, les altres dues ajudaven a les pinyes, i la quarta preparava el seu castell pel seu torn.


El pilar inicial, en ronda conjunta de totes les colles, de la colla volcànica, fou el pilar de quatre saludat, que es mostrà estable i d'estructura àgil.


A la primera ronda de castells, el tres de sis amb l'agulla s'aixecà un pèl tancat i amb una estructura lleugera, pensant en la propera actuació de Salt on es vol portar un pis més. El pilar es mostrà ferm i consistent.


A la segona ronda, els castellers de la Garrotxa es van decidir pel quatre de sis, amb estructura també pensada amb la intenció de poder-hi pujar un pis més al més aviat possible, El castell es deformà, però s'optà per fer-lo pujar per fer treballar l'estructura, i sense perdre de vista que no va perillar en absolut.


La torre de sis era l'escollida per tancar la ronda de castells de la colla. Una torre molt valenta amb un pom molt experimentat que no va donar cap problema.


El pilar de comiat d'actuació dels Granes va ser el pilar de cinc. Segons la coordinadora, el 35è consecutiu descarregat de la nostra història, sense cap intent desmuntat ni caiguda. 





Comentaris

Anònim ha dit…
vamos xerrics!!!! un piso mas!!!! jejej