Crònica de l'actuació a Campdevànol

Aquest cap de setmana celebràvem el 20è aniversari de la Colla Geganters i Grallers de Campdevànol. Hi van assistir una vintena de colles geganteres convidades, cercavila de grallers i berenar pels geganters i grallers. Després s’hi va desenvolupar l’actuació castellera dels Sagals d’Osona i els Xerrics d’Olot i posterior sopar per aquests. Finalment, concert dels grups 9SON, Ebri Knight, The Bombins, i DJ45. Amb una organització impecable, només resta agrair als Geganters i Grallers la seva invitació i felicitar-los pel seu aniversari.


La mainada Xerrica està realitzant un gran treball als assaigs i es mostren cada vegada més efectius i resolutius. Els que actualment pugen exhibeixen una bona disposició, però sense dubte els que vénen a continuació estan posant el nivell alt i cada cop resulta més difícil l'elecció de qui ha de pujar, cosa que indubtablement és motiu d'orgull per la tècnica i mostra del futur que li arribarà a la Colla.  


L’actuació començava a la plaça de la Dansa de Campdevànol, amb un temps incert i una bona afluència de públic, les dues colles aixecaven uns pilars de quatre com a inici d’actuació. 

Els Xerrics d’Olot en el seu pilar d’inici d’actuació aixecaven un pd4 saludat amb un segon que s’estrenava en aquesta posició  i que va ser mantejat en finalitzar.



A la primera ronda de castells, els Xerrics s’anotaven el tres de sis amb l’agulla. Els terços el treballaren una mica ja que es deformà a l’entrada de la canalla, però l’estructura es mostrà ferma i es va descarregar sense inconvenients.



El mal temps va fer acte de presència i provocà que les colles s’haguessin de traslladar al pavelló per poder continuar amb l’actuació. 


El quatre de sis va ser l’escollit per la segona ronda. Un castell que es vol treballar per tal de posar-hi un pis més, i que tot i ser més estable que el tres, no acostuma a mostrar-se més assequible pels de la camisa volcànica. El quatre, tot i així, va ser més vistós que el tres amb agulla, mantenint les seves mides durant tota la durada del castell gràcies a la bona feina de la pinya.




L’última ronda va ser per enlairar la torre de sis, una construcció que va vibrar des de l’entrada dels dosos fins a la sortida de l’acotxadora, però que no va mostrar deformacions i va ser ràpida a la descarregada.



Un bonic pilar de quatre saludat va servir per acomiadar l’actuació de Campdevànol, tot i que posteriorment es van aixecar tres pilars de tres nets per poder agrair la feina que realitza la mainada a l’assaig.









Comentaris