Bon XII Bateig del Xerrics d'Olot

Els Xerrics d’Olot celebraven aquest dissabte 10 de Maig el seu XII aniversari del Bateig de la Colla. En aquesta ocasió els acompanyaven els Castellers de Caldes de Montbui i la Colla Castellera de Mollet del Vallès, que tot i no poder aixecar castells per manca de mainada pels poms de dalt van ser de molta ajuda a les pinyes de les altres dues colles.


En una jornada grisa però sense pluja els Xerrics recorden la mort de la mare d’un casteller de la colla amb un pilar de quatre de dol.




La ronda de pilars d’inici engega amb dos pd4 per part de la Colla local i amb l’estrena d’un terç en un d’ells, simultàniament, els de Caldes aixequen un pd4 per sota.




A la primera ronda de castells els de la camisa grana es plantegen el 4d6, un castell que aquesta temporada portava alguns problemes per poder aixecar però que es va elevar amb unes mides correctes fins a l’arribada de l’enxaneta. A partir de llavors, l’entrada d’un dels terços va provocar un desajust de mides que durà tota la baixada de la mainada, però que només afectà en l’apartat estètic del castell, que quedà un pèl deformat.




A la segona ronda s’atacava el 5d6, una construcció que els anys que es podia portar a plaça amb garanties acostumava a ser en èpoques més tardanes, als volts de les Festes del Tura. La torre va començar una mica tancada respecte a la rengla, tot i això, amb l’aprovació dels segons el castell es va enlairar de forma lenta però segura ja que la manca de castellers habituals feren que aquest fos un pel pesat. Castell estable i segur que necessità una mica de feina per part de la pinya per corregir alguns d’aquests desajustos.




A la ronda final de castells, es decidí portar un castell més tècnic, la torre de 6. En aquesta construcció hi debutaven un terç, un segon, i s’utilitzava un quart com a dos. La torre fou estable, de bones mides i vistosa, i els debutants no es van fer notar més enllà de l’habitual “moto” a causa dels nervis.




Finalment com a pilar de comiat es va aixecar el pd5, que encara no s’havia portat a plaça aquesta temporada, i que tenia com a novetats l’aixecadora i l’enxaneta.  El pilar es va ser molt vistós i ferm, i és de destacar que aquest pilar s’ha descarregat en tots els intents que s’ha dut a plaça.




Tenint en compte la gran quantitat de baixes i d’absències de castellers habituals de tronc, i destacant que cap d’aquestes baixes és per motius castellers, el Bateig va sortir rodó pels Xerrics d’Olot, que després de l’actuació, s’endugueren les dues colles convidades a fer un berenar-sopar al pati de l’Hospici.





Els Castellers de Caldes aixecaren un pd4ps, 3d7, 5d6, 2d6 i pd5 en una molt bona jornada per ells, i els Castellers de Mollet per la seva banda i com hem apuntat, tot i no poder aixecar castells, participaren molt activament a les pinyes de les altres dues colles.




Comentaris