Crònica de l'actuació a Banyoles

Els Xerrics d'Olot es desplaçaren aquest diumenge a la capital de l'estany per tal d'acompanyar els Esperxats de l'Estany pel seu segon aniversari, i compartir plaça també amb els Nyerros de la Plana.

L'actuació s'inicià amb una ronda de pilars simultanis, amb un bonic pilar de quatre aixecat per sota que els garrotxins ja tenen molt domesticat, escortat d'un pilar de tres net que oferia algunes futures possibilitats al pis d'enxaneta.


A la primera ronda, els de la terra volcànica portaren a plaça un tres de sis amb agulla, un castell que ofereix moltes garanties per la feina feta als assaigs i per l'experiència acumulada dels membres del tronc en els castells d'una planta més de la temporada passada. 


El quatre de sis fou l'escollit per encarar la segona ronda, un castell que s'entrà un xic en una de les seves rengles a l'entrada de terços i que s'obrí a la sortida de l'acotxador i l'enxaneta, però que en cap moment mostrà signes de feblesa ni de perillar.


A l'última ronda de castells, s'optà per presentar la torre de sis. Una construcció que es mostrà lenta pel retard a tirar la mainada abans, però que, amb uns membres molt rodats en aquestes posicions, no donà treva al dubte i es mostrà ferma i estable.


Com a comiat, a la ronda final de pilars, els Xerrics aixecaren un bonic vano de tres pilars de quatre.


Una molt bona jornada castellera on els Xerrics d'Olot presenten uns bons castells, que mai abans s'havien pogut presentar tan aviat de la temporada, i que de ben segur serà una bona senyal de cara al Bateig del 10 de maig a Olot, amb estrenes a plaça de la Clara d'acotxadora, en Liam de terç i l'Anna de terç de pilar i de l'agulla. Per la seva banda els Nyerros de la Plana presentaren un 3d6a, 5d6 i 2d6, i els amfitrions, a més d'oferir un bon dinar a les colles convidades, van alçar un 3d6, id5d6, 5d6 i 4d6 el dia del seu segon aniversari. Felicitats a tots!


Comentaris