Crònica de l'actuació de Caldes de Montbui



A la recta final de la temporada i ja començant a pensar en la propera, l'actuació de Caldes es presentava com una oportunitat pels Xerrics de fer guanyar experiència a un bon nombre de castellers, i d'aquesta manera refermar algunes variants per poder fer front al que ha de ser l'any de la consolidació.

L’equip tècnic, amb gairebé setanta camises presents a plaça, optava per no aixecar els castells més grans a l’abast, sinó els que poguessin suposar l’entrada de castellers nous.

S’inicià l’actuació amb un pilar de quatre saludat molt ben executat i ferm en conjunció amb els pilars aixecats per les altres colles.

 

La primera ronda de castells, en la qual els Xerrics actuaven en quarta posició, servia pels de la camisa grana per aixecar un quatre de sis amb agulla, un castell que implicava un bon nombre de castellers i refermava l’experiència d’alguns d’ells, amb canvis al pis de dosos i terços respecte la setmana anterior.  S’estrenava en aquesta construcció un nou casteller, i ja en sumen set a les últimes dues actuacions. El castell es va aixecar mantenint les mides, amb una certa lentitud però amb molta seguretat, descarregant-se sense problemes i mostrant un pilar maco i ben posicionat.



A la segona ronda, els de la terra volcànica van aixecar el tres de sis, un castell que no va mantenir unes bones mides i que es va deformar a mida que s’alçava, però que va estar ben dominat a tots els seus pisos i que no va generar riscs en cap moment. Un tres de sis que servia per fer debutar, amb nota, un casteller al pis de segons.



A l’última ronda de castells s’optava pel quatre de sis. Una construcció on a part d’algun canvi al pis de terços, quedava patent que la majoria de gent del tronc era gent experimentada amb construccions d’un pis més, per la solvència del castell i la seva bona execució.



Finalment, a la ronda de pilars de comiat, els Garrotxins descartaven el pilar de cinc en favor de dos pilars de quatre saludats, que d’aquesta manera permetien l’estrena d’un segon en aquesta construcció i que servia per tornar a demostrar les moltes possibilitats que s’obren de cara a la temporada que ve.



Toca fer balanç de l’extraordinari any que s’està vivint, i una mostra clara és poder portar gairebé setanta camises lluny de casa el mes de novembre; i seguir treballar pel necessari eixamplament  de la colla per poder fer front als reptes de la propera temporada.

La propera, i última actuació de la temporada, es farà a Porqueres el dia 8 de desembre a les 12:00 del migdia juntament amb els Esperxats de l’Estany.


Comentaris