Crònica de l'actuació a Centelles

A Centelles la tècnica dels Xerrics d'Olot hi volien portar, per una banda, els seus millors castells, ja que una actuació amb quatre colles es convertia en una oportunitat d'aixecar de nou dos castells de set, però per una altra banda volien un castell on poder fer entrar gent nova o poc experimentada amb la intenció de rodar-los de cara a assolir reptes futurs. La bona feina feta els darrers assaigs donava la raó a aquesta possibilitat. Llàstima que a causa dels tres dies festius no hi hagué prou camises granes a plaça per poder aconseguir tots els objectius.



En primera ronda de pilars, els Xerrics aixecaren un pilar de quatre saludat i un pilar de tres net, amb un enxaneta nou que mica en mica està agafant confiança i servirà per futurs castells.



A la primera ronda de castells, la construcció per rodar castellers, el 4d6 amb agulla. Un castell de la gama alta de sis que no fa massa temps, la colla tenia problemes per portar-lo fora de casa. El castell, que presentà dos nous castellers, un al pis de dosos i l'altre al de terços, no va suposar cap problema, va mantenir les mides durant tota la seva execució i es descarregà de forma solvent. 



La segona ronda es va fer esperar molt, més d'una hora pels Xerrics, que van encarar un dels altres objectius de la jornada, el tres de set. S'optà pel tres ja que amb les camises presents és el castell que es podia lligar més bé i és un castell que últimament s'assoleix amb relativa facilitat. No va estar així en aquesta ocasió. Aquest cop els Xerrics van haver de treballar de valent per descarregar aquest castell, que presentava canvis a la línia de baixos, a la de segons i a la de terços, i això, juntament amb la llarga espera per iniciar la segona ronda, no va facilitar la seva bona elaboració. El castell es va aixecar de forma correcte però a la baixada i durant tota ella es va haver de treballar, va ser un castell lleig, deformat i bellugadís, però que es va aconseguir descarregar per la feina feta al llarg dels assaigs.





A la darrera ronda de castells el castell escollit fou la torre de sis, una construcció que s'està treballant als assaigs per posar-hi un pis més i que per tant, i gràcies a això, es mostrà estable i ferma en tota la seva durada, de bones mides i ben executada, no va presentar cap problema pels de la terra volcànica.




Finalment, la colla presentà un pilar de cinc novedós, amb un baix debutant, el segon que més pilars de cinc ha descarregat però que feia temps que no el portava a plaça, i un aixecador i un enxaneta que tot i ser experimentats, s'estrenaven en aquesta construcció. Molts de canvis a plaça, però un pilar que fa temps que s'està treballant i que es veia amb possibilitats. La construcció tan sols es va mostrar un pèl nerviosa a l'entrada i a la sortida de l'enxaneta, però la resta va estar ben controlat.





Tot i que mirant de forma aïllada el tres de set podia semblar que s'havia fet una mala actuació, el cert és que ha estat la segona millor de la història de la colla, només superada per la de Festes del Tura.

A seguir treballant per la propera actuació, el proper diumenge dia 10 a les 12:00 a Caldes de Montbui, amb Castellers de Caldes, Matossers de Molins de Rei i Minyons de l'Arboç.


Comentaris