Crònica de la Diada dels Xerrics

El darrer cap de setmana els Xerrics realitzaven la seva tercera actuació important a la ciutat d'Olot, la Diada dels Xerrics, coincidint amb els actes del marc de les Fires de Sant Lluc, que va afavorir una bona presència de públic a plaça.

Els Olotins en aquesta ocasió es veien acompanyats de la Colla Castellera de Figueres, dels quals van gaudir de la seva ajuda a l'hora d'ampliar les pinyes i que van realitzar una bona jornada, aixecant un pd4ps, 4d6a, 3d7, 4d6, i pd5.

La primera ronda de pilars s'inicia per part de la colla volcànica amb un pd4 saludat amb una barreja de pilaners consagrats i d'altres més novells que s'aixecà ferm i estable i que encetava d'aquesta manera la jornada castellera.



El quatre de sis amb agulla va ser el castell escollit per iniciar la primera ronda de castells dels Xerrics, un castell que aquesta temporada no s'havia dut a plaça ja que s'havien fixat uns altres objectius. El castell s’inicià amb una pinya ben posicionada i ferma que va permetre que la construcció s’anés aixecant compacte i amb bones mides, i que es va mantenir durant tota la durada d’aquest, per, finalment descobrir el pilar, que ben posicionat també es descarregà fàcilment.



A la segona ronda, es presentava un dels objectius importants de la jornada, sinó el que més, descarregar un nou castell de set a Olot. El tres de set seria l’escollit per l’ocasió, una construcció que es descarregà per primera vegada a les Festes de Salt i en segon lloc a les Festes del Tura d’enguany. Amb una pinya no excessivament abundant, tot i que correcte, gràcies a l’ajuda dels de Figueres, el castell es va anar aixecant de forma lenta, però ferma, i on hi debutava un petita acotxadora, i s’hi realitzava un canvi al pis de quarts. El castell un cop carregat es va obrir en un dels rengles, i va necessitar d’una petita feina extra per part dels seus membres, però es va descarregar sense presses ni problemes, i va permetre que el públic Olotí gaudís d’un nou castell de set de la colla local.



Finalment, a la darrera ronda de castells, els de la camisa volcànica, es van decantar per portar el cinc de sis, un castell que consta d’un tres i d’una torre i que permet la participació de molta gent al tronc tot i que, alhora, exigeix una bona dosi de coordinació i tècnica dels que hi participen. És una construcció que es portava temps assajant de valent i que es va demostrar quan, a plaça, el castell es va aixecar i es va mantenir clavat fins al pis de dosos. Va ser un pèl lent a causa de la mainada, però es va descarregar sense entrebancs i de forma solvent.



Per acabar la jornada, a la ronda de pilars de final d’actuació, els Xerrics d’Olot van aixecar dos pilars de quatre per permetre la participació de més gent, i es descartava el pilar de cinc per qüestions tècniques, tot i que es segueix treballant de cara a la propera actuació de Centelles. Els dos pilars van estar ben executats i van ser saludats al públic.



Bona jornada dels Xerrics d’Olot que veuen completada, i ja en van unes quantes, una de les millors jornades de la seva història. El treball que s’està realitzant als assaigs dóna els seus fruits, i ha permès que la colla hagi fet un pas endavant i es busquin nous reptes per les properes actuacions, com per exemple aixecar un quatre de set a Centelles.

Després d'això, mantejada dels debutants, gaudiment de la fantàstica polka dels nostres grallers i tabalers, i a sopar tots plegats, que hi havien moltes coses a celebrar.

Comentaris

Anònim ha dit…
que pena que se vea mal el 5d6!!
emos mejorao encantidad, y cada vez seremos mejores!!!
VAMOS XERRICS!!!!!