Bona jornada del Pilar de les Escales i ofrena a la Verge del Tura

L'endemà de la històrica jornada de Festes del Tura dels Xerrics, aquests es presentaren a plaça de nou amb l'objectiu de fer pujar un pilar de quatre per les escales de l'església de Sant Esteve. 

S'inicià la jornada amb un pilar de quatre girat, que tot i carregar-se de forma excel·lent, en el procés de girar tota l'estructura, aquest va perdre l'equilibri necessari per mantenir-se, i va caure sense conseqüències per ningú.

Tot i el petit entrebanc, l'objectiu de la jornada estava per arribar i els Xerrics tenien clar com afrontar-lo amb els molts assaigs que havien dut a terme. El pilar es va carregar de forma solvent i amb el canvi de so de gralles, pinya i pilar enfilaren un per un, tots els escalons de l'església, fins el replà superior. La pinya es va mostrar compactada i va avançar sense entrebancs ni dubtes i el tronc va poder mantenir-se dret durant tot el recorregut. A dalt del replà, el pilar es va girar en direcció a la plaça plena de gent de gom a gom, i a continuació, va ser saludat. El públic entregat va aplaudir efusivament la consecució d'aquest castell, i la colla ho va celebrar amb molta alegria.


Després de la celebració la colla va baixar a la plaça per plantar un tres de sis, que, una mica incòmode de mides, va haver de ser treballat, però que es va descarregar sense entrebancs.


A continuació es va procedir a aixecar un vano de pilars de tres nets, vuit en total, en homenatge a tota la mainada que fan possible que aquesta colla pugui créixer, tant en castells, com en futurs castellers.


Finalment, a la plaça Rector Ferrer, es va tornar a repetir el pilar d'entrada amb clara intenció de mostrar tant a la plaça com als pilaners implicats que la caiguda fou fruit de la casualitat, i que la seva experiència i solvència està fora de tot dubte.


Després de tot això, la colla va sortejar el viatge en creuer, i a continuació, en cercavila, es van desplaçar a l'església del Tura per tal de fer l'ofrena a la Verge del Tura i donar les gràcies per la seva protecció al llarg de la temporada. S'hi van aixecar un pilar de quatre i un pilar de tres.


De nou, una gran jornada pels Xerrics d'Olot que veuen créixer els seus objectius acomplerts d'aquesta temporada i que després de Festes del Tura treballaran de nou per preparar la Diada Xerrica de l'octubre.


Comentaris