Crònica de l'actuació a les Planes

La jornada castellera que els Xerrics d'Olot han afrontat a les Planes d'Hostoles, juntament amb els Castellers de Castelldefels, ha estat una una jornada molt important ja que aquest cap de setmana, la colla realitza dues diades castellers, de les Planes, i la del diumenge a Salt. La de les Planes es presentava com una oportunitat per preparar els possibles castells per dur  a plaça a Salt, amb la idea d'aixecar un pis més i poder portar a les Festes del Tura d'Olot dos castells de 7. És doncs, la de les Planes, una actuació en clau a la jornada de l'endemà, la de Salt.

Malgrat esser finals de juliol, que la primera colla convidada per la jornada anul·là la seva visita per falta de mainada a principis de setmana, malgrat tenir gent de vacances, i tot i ser dissabte, dia en el qual acostuma a fallar gent per compromisos laborals; a la Plaça Nova de les Planes, un bon contingent de camises volcàniques es presenten amb la idea fixa de polir els detalls necessaris per aconseguir pujar un pis més.

Inicia la ronda de pilars amb pilar de quatre amb la nostra segona més prometedora, que es treballa i es poleix amb intenció de en un futur, potser ampliar-lo d'alçada.

En primera ronda de castells, els Xerrics d'Olot, i després de fer un intent desmuntat per raons de pendent a la plaça, aixequen un tres de sis amb l'ull posat a la pinya. El castell tot i ser una mica lent i deformar-se lleugerament, es descarrega sense problemes i permet l'estrena d'un aixecador i un dos al pom de dalt.

En segona ronda de castells, s'opta per presentar a plaça un castell de quatre. Per Festes del Tura es té la idea d'aixecar un tres i un quatre de set, a Salt, un tres de set, doncs a les Planes lògicament s'ha de treballar el quatre. Es treballa de nou un segon estrenat recentment per tal de fer que agafi experiència i rodatge per futures ocasions. Un castell una mica carregat a la línia de terços i pujant un quart al pis de dosos, tot plegat per tal de preparar el que ha de ser un castell amb un pis més. Una mica deformat, però ben treballat i ferm, s'ha descarregat amb solvència.

En tercera ronda, amb la idea de tirar el tres de set l'endemà, s'ha optat per un tres de sis net. En un primer intent, s'ha decidit desmuntar-lo perquè el castell s'eternitzava. Al segon intent, s'ha optat per un pom de dalt una mica més pesadet. El castell ha estat ben executat i ferm en tot moment i els lògics nervis d'aconseguir carregar el castell ha motivat que al moment de passar l'enxaneta l'eufòria i els crits d'un pis més s'apoderessin dels que estaven realitzant mans.

A la ronda de pilars, i després de que la pinya patís de valent a causa de la calor, i de les moltes ajudes prestades a la colla convidada, s'han aixecat tres pilars de tres nets, per deixar descansar la pinya, i per foguejar gent nova que necessita rodatge.

Una bona jornada que serveix per preparar la jornada de l'endemà, on es vol assolir un tres de set, i que a la vegada serveix d'entrenament per aixecar per Festes del Tura dos castells de set.

Pas a pas es van assolint els objectius marcats, i cada vegada amb més facilitat, seguretat i confiança.




Comentaris