Crònica de l'actuació a Ceret

En una nova jornada del mes de juliol, un mes que es caracteritza per ser de plenitud en resultats castellers arreu de Catalunya, els Xerrics d'Olot es desplaçaren el dia 14 a Ceret, per, juntament amb els Angelets del Vallespir, aixecar les seves construccions en la jornada festiva que vivia la població.

Malgrat que les vacances i els compromisos laborals van minvar en certa mesura la quantitat d'efectius disponibles, gairebé un autobús sencer de castellers volcànics es van desplaçar fins a la població de la Catalunya Nord.

Els Xerrics iniciaren la seva ronda de pilars amb un pilar de quatre saludat, que va arrencar del públic present una forta ovació i aplaudiments. Hem de recordar que la jornada a Ceret és una mica especial ja que no es desenvolupa a una plaça sinó que enlloc d'això, les colles es desplacen al llarg d'un carrer i van aixecant les seves construccions en diferents llocs. Aquest fet, juntament amb que la població està de festa, provoca una forta atracció a la gent, que es va afegint a la corrua de castellers al llarg de la jornada.




En primera ronda de castells, els Xerrics plantaren un tres de sis, que tot i esser una mica bellugadís, es mantingué ferm i prou àgil de construcció.




A la segona ronda de castells, un cop el peu del quatre de sis estigué format, els Xerrics se n'adonaren que hi tenien un problema de mides, i decidiren desmuntar-lo. Hi ha a l'horitzó jornades importants a les que pensar, i no s'han d'assumir riscs innecessaris.
Es tornà a muntar el peu del quatre de sis i aquest cop, si, amb les mides correctes, s'enlairà un quatre de sis correcte i estable que es descarregà amb certa lentitud però de forma segura.




L'especialitat en la forma com es desenvolupa la jornada, pel moviment de les colles al llarg del carrer, per l'ambient molt festiu que es viu arreu, i per l'intent desmuntat que allarga la diada, va fer desistir de muntar un tercer castell als Garrotxins que van passar directament a la ronda de pilars.

A la ronda de pilars de comiat, els granes van aixecar un nou pilar de quatre saludat, que, si el d'entrada va aconseguir arrencar de la letargia els Ceretans, aquest de comiat va esser el punt i seguit a la gran festa que vivia la població.




Hem de destacar que la jornada s'utilitzà per fer moltes i diverses proves que van donar resultats prou satisfactoris. S'estrenà gent fent de segon, de primeres mans i de vent, es recuperà gent no habitual a la posició de dos, i es va centrar un especial èmfasi al peu del quatre, tot pensant en la jornada de Salt, on es podrà disposar d'una gran pinya gràcies a les quatre colles i on la intenció és provar un tres o un quatre de set.





Comentaris