Crònica de la diada de Sant Pere a Figueres

A Figueres, per la diada de Sant Pere, s'hi reunien quatre colles castelleres, els Marrecs de Salt, els Castellers de Badalona, els Xerrics d'Olot i els amfitrions, la Colla Castellera de Figueres. La jornada va transcórrer amb una climatologia excel·lent que va acompanyar que s'hi desplacés un nombrós públic i es presentava com una gran oportunitat pels Xerrics de refermar-se amb les seves construccions castelleres de les últimes jornades.

Els Xerrics van obrir la seva primera ronda de pilars amb un pilar de quatre saludat, amb una jove que es consolida seriosament en la posició de segona, que dóna estabilitat i energia al pilar, i que es va mostrar elegant i lleuger.




A la primera ronda de castells, els Xerrics, que actuaven en darrera posició, aixecaren un tres de sis amb agulla. Un castell que ja es va fer pel Bateig, i que de nou, gràcies a una bona afluència de castellers, es tenia l'oportunitat de repetir. El castell es va construir amb un punt de lentitud, però de forma estable i correcte en totes les seves línies.




A la segona ronda de castells, es va repetir la torre de sis. Aquesta temporada, aquesta construcció s'està consolidant, i cada vegada es veu més estable i ferma. La torre, en aquesta ocasió, tot i aixecar-se amb certa lentitud, va fer una aleta molt maca i vistosa.




Un cop fets els castells que estaven previstos per l'actuació, l'equip tècnic, amb el cap de colla al capdavant, va decidir de provar el tres de sis net. La intenció, i els darrers assaigs, anaven en la direcció de provar el quatre de sis net, però alguns compromisos personals, algunes baixes, i l'endarreriment de l'actuació a causa d'alguns intents desmuntats va minvar els efectius presents i es va optar per aquest tres de sis, amb la clara intenció i amb les vistes posades a poder posar aquest castell a sobre d'una pinya consistent. El castell s'ha mostrat una mica nerviós però estable en la seva construcció, i tan sols a la descarregada, l'alegria i aquests nervis han fet bellugar lleugerament el tronc. 




A la ronda final de pilars, la colla torna a elevar el seu pilar de quatre saludat, aquest, amb una posició canviada, la d'aixecadora, per tal de donar rodatge i possibilitats a diferents castellers.




Una gran diada pels Xerrics, que, en aconseguir descarregar amb seguretat el tres de sis net,  desferma l'alegria dels Xerrics que veuen moltes possibilitats d'aixecar un pis més davant del seu públic, a l'actuació de Festes del Tura d'Olot.


Comentaris