Crònica de l'actuació del Bateig 2013 amb Nyerros de la Plana

Els Xerrics d'Olot encaraven l'onzè aniversari del primer dia que van sortir a plaça amb la camisa oficial el 4 de Maig, i ho fan amb dues activitats, per una banda col·laborant solidàriament amb la Marató de Sang que es realitzava a l'edifici de l'Hospici, i per altra banda, amb l'actuació de la seva celebració, el seu Bateig.

A la Marató de Sang, els Xerrics, que es veuen acompanyats per uns quants membres dels Nyerros de la Plana, inicien amb un pilar de quatre saludat, que de forma solvent i molt parat, també serveix per desplegar una bandera de la Marató de Sang.
En segona instància es decideix muntar un tres de sis, que tot i no comptar amb una pinya gaire extensa, es manté molt estable en tot el seu desenvolupament, ferm, i sense dubtes al pom de dalt. Tal mateix ningú podria dir que es tractava del primer castell amb pinya de la temporada. Un castell de postal, amb espectadors de luxe tals com els donants de sang, i amb la inestimable ajuda dels Nyerros.

A continuació, les dues colles castelleres es desplacen a la plaça rector Esteve Ferrer, la plaça castellera dels Xerrics d'Olot. Aquí les dues colles es troben el que ja ve essent habitual a les actuacions que realitzen els Xerrics a casa, temps inestable, ennuvolat, amb pluges intermitents que engeguen i paren sovint i que amenacen xàfecs en qualsevol moment. El temps, però, dóna una treva suficient perquè comenci l'actuació amb pocs minuts de retard.
En primera instància, es fan dos pilars simultanis de quatre, un per cada colla. Tots dos sense problemes.
A continuació, i sempre amb l'amenaça del temps inestable a sobre, els Xerrics obren la primera ronda amb un tres de sis amb agulla, que ha presentat cert treball a línia de terços, però que s'ha solvatant gràcies a l'experiència dels castellers del tronc, i que no ha fet perillar en cap moment l'estructura del castell.
La rèplica dels Nyerros ha estat un tres de sis, que ha estat descarregat sense problemes.
En segona ronda, els Xerrics encaraven un castell que portaven temps sense portar a plaça, la torre de sis, un castell molt senyor que quan no es té molt per mà, pot generar alguns dubtes. El castell s'ha hagut de treballar en certa mesura, ja que els nervis de la plaça, i la falta de rodatge amb aquest castell, tot just començant temporada, s'ha deixat notar, i ha exigit un treball extra al tronc. Òbvia alegria dels Xerrics en poder-lo descarregar sense riscos, a aquestes alçades de la temporada.
Els Nyerros, han plantat en segona ronda un tres de sis amb agulla que ha estat molt treballat, però que s'ha pogut descarregar sense més problemes.
A la tercera ronda els Xerrics d'Olot aixequen un quatre de sis, amb la perspectiva d'algun dia poder aixecar-lo un pis més. El castell es mostra ben desenvolupat en totes les mides. Estable, i descarregat de forma ràpida.
Els Nyerros, que es mostraven una mica curts d'efectius, decideixen aixecar en aquesta ronda un pilar de quatre aixecat per sota, que es mostra elegant i ràpid.
Finalment, i per ficar la cirereta del pastís, els Xerrics, en última instància decideixen aixecar el pilar de cinc. Un pilar que la colla té molt treballat i assajat, i que ha exigit un bon treball al tronc, que l'ha descarregat gràcies a una molt bona defensa dels pilaners.
Els Nyerros per la seva banda, per finalitzar l'actuació han aixecat un pilar de quatre ràpid, estable i quiet.

El Bateig es pot considerar una actuació rodona pels Xerrics d'Olot, que d'aquesta forma veuen les seves possibilitats de creixement augmentades de cara a futures actuacions, aconseguint aixecar construccions de nivell de finals de la temporada passada.



Comentaris

dolors ha dit…
MOLT BE XERRICS !!!!!

MOLT BONA ACTUACIÓ